PMB oferă bani pensionarilor din Capitală pentru a-și cumpăra ochelari de vederePrimăria Capitalei va oferi un sprijin financiar de până la 250 de lei pensionarilor care au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie, pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

PMB ofera bani bucurestenilor pentru a-si cumpara ochelari de vedere
PMB oferă bani bucureștenilor pentru a-și cumpăra ochelari de vedere

Proiectul este intitulat „Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia" şi va fi implementat de Centrul pentru seniori.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 38 de voturi „pentru" şi 11 abţineri.

Potrivit primarului Capitalei, Gabriela Firea, beneficiarii îşi pot lua şi o altă pereche de ochelari mai scumpă, cu condiţia ca diferenţa să fie acoperită de ei.

„Pentru îmbunătăţirea sănătăţii persoanelor vârstnice este necesară implicarea autorităţilor administraţiei publice locale în vederea facilitării accesului la serviciile de sănătate în rândul pensionarilor din municipiul Bucureşti. (...) În Bucureşti există un număr mare de persoane vârstnice care au probleme de vedere", se arată în proiectul de hotărâre.

Astfel, Primăria Capitalei va deconta preţul plătit pentru o pereche de ochelari în limita a 250 de lei acordaţi o singură dată pensionarilor care au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie (1.162 de lei).

Municipalitatea estimează că în Bucureşti sunt aproximativ 200.000 de astfel de pensionari şi a calculat un buget al proiectului de aproximativ 50 de milioane de lei.

Etichete: bani pentru ochelari pensionari, Bucureşti, Capitală, Gabriela Firea, ochelari de vedere pensionari, pmb, Primăria Capitalei

0/1 COMENTARII
scutaru
04 sep 13:34
+0
VOTURI
-0
Buna ziua, de unde sa i au acest voucher pentru ochelari va rog sa mi spune ti,intrunesc toate conditiile,va multumesc.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE