PMB: Peste 500 de persoane fără adăpost au fost cazate în centrele municipalităţii noaptea trecutăPeste 500 de persoane fără adăpost au fost cazate în centrele Primăriei Capitalei, în noaptea de duminică spre luni, informează municipalitatea. Dintre acestea, cele mai multe au fost cazate în adăpostul din Theodor Pallady. De asemenea, precizează municipalitatea, operatorii de salubrizare au acţionat pe tot parcursul nopţii şi luni dimineaţă cu 358 de utilaje de deszăpezire pe arterele principale şi pe o parte din arterele secundare.

Peste 500 de persoane fara adapost au fost cazate in centrele Primariei Capitalei, in noaptea de duminica spre luni.
Peste 500 de persoane fără adăpost au fost cazate în centrele Primăriei Capitalei, în noaptea de duminică spre luni.

Potrivit Primăriei Capitalei, din cele 529 de persoane fără adăpost cazate în centre, 468 au fost duse în Adăpostul din Theodor Pallady, 16 au fost duse în adăpostul din Berceni şi 45 - la Centrul de Tranzit din Şoseaua Viilor. La centrul din Pallady, 22 de persoane dintre cele cazate noaptea trecută au fost duse cu ambulanţa de la spitalele din Bucureşti, iar alte 28 au fost identificate şi duse de Poliţia Locală.

Persoanele fără adăpost care refuză cazare în centre sunt monitorizate de echipele mobile ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, care le distribuie ceai, supă caldă, geci, bocanci şi pături.

Municipalitatea solicită bucureştenilor să apeleze numărul de telefon 021.9524 în cazul în observă pe stradă sau în spaţiile comune ale blocurilor persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la centrele sociale.

În ceea ce priveşte acţiunile de deszăpezire, operatorii de salubrizare au acţionat pe parcursul nopţii şi în dimineaţa de luni cu 358 de utilaje de deszăpezire pe arterele principale şi pe o parte din arterele secundare, dar şi în zona rampelor, pantelor şi a podurilor, prin pluguire şi împrăştiere de material antiderapant.

Primăria Capitalei precizează că în toate cele 6 sectoare s-a intervenit cu 583 de operatori manuali pentru curăţarea staţiilor RATB, a gurilor de metrou, a trecerilor de pietoni şi a trotuarelor.

Potrivit primăriei, în Sectorul 1 au acţionat 31 de utilaje şi 160 de operatori manuali, în Sectorul 2 - 60 de utilaje şi 34 de operatori, în Sectorul 3 - 64 de utilaje şi 26 de operatori, în Sectorul 4 - 76 de utilaje şi 45 de operatori, în Sectorul 5 – 37 de utilaje şi 76 de operatori, în Sectorul 6 - 60 de utilaje şi 242 de operatori.

„Facem precizarea că din momentul declanşării fenomenelor meteorologice şi până în prezent nu au existat probleme privind fluenţa traficului în Capitală. În momentul de faţă, traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale sau cele care asigură accesul la instituţii de interes public sau social fiind la negru", precizează municipalitatea.

Etichete: Bucureşti, frig bucuresti, ger, persoane fără adăpost

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE