PMB: Pot asigura transport în regim taxi doar transportatorii cu dispecerat autorizat de primărieÎn Bucureşti şi-ar putea desfăşura activitatea de transport în regim taxi doar transportatorii autorizaţi care au servicii de dispecerat autorizate de municipalitate, iar nerespectarea obligaţiilor se sancţionează cu amendă între 4.500 şi 5.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre introdus suplimentar pe ordinea de zi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Uber versus taxi
Uber versus taxi

 

"Cu toţii ne dorim ca cetăţenii din Bucureşti care apelează la taxi să poată merge în condiţii de siguranţă şi confort. Îi respectăm pe bucureşteni şi prin prisma hotărârii pe care o vom lua astăzi. Vom avea un proiect care va modifica şi va aduce îmbunătăţiri: va exista un set de reguli pe care eu le numesc europene care vor trebui respectate", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul şedinţei CGMB, potrivit news.ro.

Serviciile de dispecerat vor fi obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea de transport în regim de taxi din Bucureşti şi nu se pot executa decât de dispecerii taxi autorizaţi de PMB.

De asemenea, şoferii vor mai fi obligaţi să aibă ţinută adecvată, pantaloni, cămaşă, sacou, să menţină maşina curată, să îi ajute pe clienţi la urcarea şi coborârea din autovehicul, dacă i se solicită şi să nu refuze transportul persoanei cu mobilitate redusă.

În cazul nerespectării obligaţiilor, amenda se ridică la 4.500 – 5.000 de lei.

"Întrucât ultima modificare a legii taximetriei nu a ţinut cont de situaţia existentă privind utilizarea în mod nelegal a unor variante tehnologice noi de preluare a comenzilor taxi (aplicaţii informatice, comenzi online) din partea clienţilor şi din partea unor persoane juridice neautorizate ca dispecerate taxi conform legii, iar această activitate a luat o amploare deosebită creând inclusiv o concurenţă neloială operatorilor dispeceri taxi autorizaţi, se impune modificarea în regim de urgenţă a actualului regulament local de taxi", se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Primarul general a anunţat la începutul lunii decembrie intenţia de a modifica regulile de desfăşurare a transportului în regim de taxi în Capitală. Gabriela Firea afirma, după o întâlnire cu reprezentanţii taximetriştilor, că vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează in prevederile legale, aceştia reclamând, printre altele, "concurenţa neloială practicată prin sistemele de aplicaţii online ce oferă servicii ilegale de taximetrie". Aceasta în condiţiile în care, în mai multe rânduri taximetriştii din Bucureşti, dar şi cei din alte oraşe, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de serviciul de transport UBER, la sfârşitul lunii noiembrie, în Capitală, zeci de taxiuri mergând în coloană prin zonele aglomerate ale oraşului, în semn de protest.

Uber a reacţionat atunci spunând că serviciile de carsharing, de taxi şi transportul în comun constituie, împreună, soluţii care pot duce la reducerea aglomeraţiei, a poluării şi pot rezolva problema parcărilor din Bucureşti. Uber mai spunea că dialogul este cea mai bună cale pentru a oferi bucureştenilor cele mai bune servicii de transport.

Etichete: CGMB, pmb, priect pmb, taxi, UBER

0/2 COMENTARII
Valentin
19 dec 22:59
+0
VOTURI
-0
ION : de ce sa ne civilizam, trebuie sa ramanem prosti, nu? Poate de aia nici nu se fac autostrazi care sa ne lege de Europa, sa ramanem cu prostii aici, si cei plecati in afara sa fie descurajati sa se intoarca. Asa si cu taxi-urile. Votacii prosti se afla printre ei, putorile si lenesii, manelistii si grohaitorii din trafic > trag la PSD si invers. Doamna Firea nu are nimic in comun cu managerierea unui oras, cu atat mai rau unei METROPOLE de ~3mil locuitori [numar care include rezidentialii - ca si ei platesc taxe].

Descurajati dezvoltarea orasului, tineti in loc absolut totul cu niste imbecilitati. Legalizati si aduceti la acelasi nivel taximetria cu serviciile de calitate "ilegale". Trebuie sa suportam noi, astia care n-am votat cu ciuma, toate tampeniile lor. Cum sa te mai intorci in ghena asta de tara cand vezi ce autoritati incompetente si nedocumentate are.
ION
19 dec 19:07
+0
VOTURI
-0
MAI MARE IMBECILITATE NICI CA SE PUTEA. CATA SPAGA SI-OR FI LUAT DE LA FIRMELE DE TAXIMETRIE CA SA ADOPTE O ASEMENEA HOTARARE? CALITATEA SERVICIILOR DE TAXIMETRIE CLASICA ESTE INCOMPARABILA CU CEA DE LA UBER!!! O MAGARIE MARCA FIREA! DISPECERAT AUTORIZAT DE PMB INSEAMNA TOCMAI NICIO GARANTIE PENTRU CLIENT.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE