PMB: Spitalul de copii „Victor Gomoiu" va fi finalizat în luna martie a anului viitorSpitalul de copii „Victor Gomoiu" va fi finalizat în luna martie a anului viitor, mai fiind necesare montarea echipamentelor şi testarea intalaţiilor sanitare, electrice şi termice din clătire, informează Primăria Capitalei, precizând că o parte din clădirea veche a spitalului va fi amenajată pentru cazarea părinţilor copiilor care vin la operaţii şi tratamente.

Lucrarile la noul corp al Spitalului de copii "Victor Gomoiu" au fost RELUATE
Lucrările la noul corp al Spitalului de copii "Victor Gomoiu" au fost RELUATE

Potrivit municipalităţii, primarul Capitalei, Garbriela Firea, a făcut o vizită neanunţată la Spitalul de copii „Victor Gomoiu" pentru a verifica stadiul lucrărilor.

„În primul trimestru al anului viitor, Bucureştiul va avea cel mai modern spital de pediatrie din ţară! În acest moment putem spune că noul spital de copii „Victor Gomoiu" este aproape finalizat. În prezent se fac o serie de recompartimentări, impuse de avizul DSP. Încă de acum două săptămâni a început montarea echipamentelor medicale, ultramoderne. Se fac, de asemenea, teste ale tuturor instalaţiilor din clădire, sanitare, electrice, termice şi fluxuri medicale. (...) Spitalul are toate avizele, iar conducerea ASSMB este în discuţii avansate cu Ministerul Sănătăţii pentru aprobarea structurii medicale, astfel încât în luna martie a anului viitor unitatea medicală să fie functională", spune Gabria Firea.

De asemenea, vechea clădire a spitalului va fi reamenajată pentru părinţii copiilor care vin pentru tratamente sau operaţii, devenind spaţiu de cazare, mai spune municipalitatea.

Noul spital are o suprafata de aproximativ 20.000 de metri pătraţi, şase etaje, 17 secţii, dintre care 10 noi, (pneumologie pediatrică, alergologie şi imunologie, gastroenterologie pediatrică, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, oncologie, hematologie, endocrinologie, chirurgie pediatrică, ortopedie şi dermatologie), precum si trei compartimente (ORL, reabilitare medical şi dermatologie pediatrică) şi un număr total de 222 de paturi (dintre care 202 spitalizare continuă şi 20pentr spitalizare de zi).

Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de copii „Dr. Victor Gomoiu" a fost inaugurat la sfârşitul lunii mai din acest an. Cladirea a fost reabilitată şi modernizată cu fonduri europene, valoarea investiţiei fiind de 1,6 milione de euro, din care 1,5 milioane de euro din fonduri nerambursabile şi cofinanţare de la bugetul local de aproximativ 133.000 euro. Lucrările au început în 2012 şi aveau termen de finalizare anul 2015. În mai, Gabriela Firea anunţa că noua clădire a Spitalului Gomoiu va fi finalizată la sfârşitul verii.

Etichete: spitalul de copii, spitalul victor gomoiu, victor gomoiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE