PMB va achiziţiona 100 de troleibuze autonome şi 130 de autobuze hibride cu 488 MILIOANE LEIPrimăria Capitalei va achiziţiona 100 de troleibuze autonome şi 130 de autobuze hibride, a decis joi Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 488 de milioane de lei, din care 80% ar putea veni de la Fondul de Mediu.

Autobuze RATB
Autobuze RATB

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 42 de voturi „pentru" şi o abţinere.

Proiectul propune aprobarea unui studiu de oportunitate care se referă la investiţia pentru noile troleibuze şi autobuze.

Potrivit documentului, cele 130 de autobuze hibrid vor fi utilizate pe traseele cu flux mare de călători, în timp ce troleibuzele noi cu autonomie de 20 de kilometri vor oferi posibilitatea legăturii între diverse reţele de contact.

Valoarea totală a investiţiei în noile mijloace de transport în comun se ridică la aproximativ 488 de milioane de lei, însă primăria vrea să depună până la începutul lunii noiembrie cererea de finanţare nerambursabilă de la Administraţia Fondului de Mediu, pentru a obţine 80 la sută (340 de milioane de lei) din această sumă.

În luna iunie a acestui an, Primăria Capitalei a semnat cu Otokar contractul pentru achiziţia celor 400 de autobuze Euro 6, valoarea contractului fiind de peste 458 de milioane de lei fără TVA.

Etichete: autobuze bucuresti, autobuze stb, pmb

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE