PMB va reabilita Grădina Japoneză din Parcul HerăstrăuPrimăria Municipiului București, prin intermediul ALPAB, va demara lucrări urgente de reabilitare și refacere a Grădinii Japoneze din Parcul Herăstrău, l-a asigurat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, pe Ambasadorul Japoniei, Kisaburo Ishii, în cadrul întrevederii avute la sediul municipalității.

Gradina Japoneza din Parcul Herastrau
Gradina Japoneză din Parcul Herăstrău

'Grădina Japoneză este un dar pentru locuitorii Capitalei, de care aceștia ar trebui să se poată bucura în orice anotimp. A fost de altfel unul dintre locurile preferate de plimbare pentru mine și fiul meu, Tudor, când acesta era mic. Din păcate, am constatat că în prezent este un spațiu cvasi-abandonat, în care nu s-au mai realizat nici lucrările de amenajare minime. De aceea, am solicitat ALPAB să ia măsuri urgente pentru realizarea lucrărilor necesare pentru refacerea acesteia', a declarat Gabriela Firea.

Ambasadorul Ishii a mulțumit Primarului General pentru această inițiativă și a confirmat că Ambasada Japoniei va colabora în acțiunea de reabilitare a Grădinii. Alte subiecte aflate pe agenda discuțiilor au vizat o posibilă colaborare în ceea ce privește pregătirea populației în cazul producerii unui seism. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat sprijinul Ambasadei Japoniei în ceea ce privește realizarea unui proiect de pregătire a reprezentanții PMB cu responsabilități în domeniul asigurării siguranței populației de către experți japonezi în domeniul protecției antiseismice.

În ceea ce privește încurajarea oamenilor de afaceri japonezi de a investi în București, Primarul General a anunțat că în cadrul Primăriei va fi înființată o direcție de sprijin a investitorilor străini.

'Vom pune la dispoziția investitorilor personal pregătit, care să îi susțină în efortul de dezvoltare a afacerilor lor. Aceștia le vor oferi informații privind legislația sau procedurile birocratice ce trebuie îndeplinite, vor urmări respectarea termenelor legale de obținere a autorizațiilor' , a declarat Gabriela Firea.

Bucureștiul este o destinație din ce în ce mai atractivă pentru oamenii de afaceri japonezi, a precizat și ambasadorul Ishii, menționând faptul că în ultimul an în Capitală au fost înființate 5 noi restaurante cu specific japonez.

Etichete: ambasadorul japoniei, gradina japoneza, gradina japoneza herastrau, Parcul Herăstrău, pmb

0/1 COMENTARII
robert
11 Jul 13:46
+0
VOTURI
-0
Adica defrisare..asta inseamna.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE