PMB: Văruirea celor două clădiri monument situate pe Calea Victoriei este ilegalăVăruirea celor două clădiri monument istoric situate pe Calea Victoriei este ilegală și constituie infracțiune, a informat miercuri Primăria Capitalei.

Cladire istorica varuita pe Calea Victoriei.
Clădire istorică văruită pe Calea Victoriei.
Foto: hotnews.ro

"Primarul general, Gabriela Firea, a solicitat Poliției Locale să trimită de urgență echipaje în teren pentru a lua toate măsurile în ceea ce privește identificarea și sancționarea celor care au executat ilegal aceste intervenții asupra celor două monumente istorice", se arată într-un comunicat al municipalității remis miercuri.

În conformitate cu legislația de specialitate în vigoare, orice intervenție asupra clădirilor monument istoric din Capitală se poate realiza numai cu autorizație de construire emisă de PMB și aviz de la Ministerul Culturii.

HotNews.ro a scris marti ca un monument istoric aflat in centrul Bucurestiului, pe Calea Victoriei - dar lasat in parasire de foarte multi ani - tocmai a fost varuit. Mai exact, coloanele de la parterul cladirii au fost "varuite", in timp ce restul cladirii - lasata de zeci de ani in paragina - sta sa cada. 

Miercuri, insa, o echipa de muncitori revopseau in gri coloanele "varuite" in urma cu o zi.  Muncitorii au spus ca sunt trimisi de Primarie si ca, in urma cu o zi, tot ei au "lucrat" la cladire, doar ca nu au dat cu var - asa cum s-a scris in presa - ci au dat cu amorsda pentru ca azi sa revina cu vopseaua. Motivul vopsirii coloanelor? Graffitiurile si afisele ce s-au tot adunat pe stalpi. 

Etichete: calea victoriei, cladiri varuite, firea, Gabriela Firea, pmb

0/2 COMENTARII
Cris
07 apr 07:37
+0
VOTURI
-0
Va agitati degeaba. Stii bine ca, atunci cand Vanghelie a vopsit multicolor, blocurile cenusii din Rahova, au iesit foarte frumoase... o capitala pastel... Asta se intampla acum si pe Calea Victoriei. Decat sa repari, mai bine dai o spoiala pe deasupra sa vada lumea ca e curat...
Fox
06 apr 15:36
+0
VOTURI
-0
Bla Bla.... de ce sa fie ceva curat si varuit.... mai bine sa avem niste relicve galbene si imputite.... mare tampenie...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE