PMB: Vor fi amplasate limitatoare de viteză şi parapeţi pe Splaiul DâmboviţeiPrimăria Capitalei anunţă că Administraţia Străzilor va monta limitatoare de viteză, indicatoare şi parapeţi pe porţiunea de drum cuprinsă între Pod Vitan şi centura Capitalei.

PMB: Vor fi amplasate limitatoare de viteze si parapeti pe Splaiul Dambovitei
PMB: Vor fi amplasate limitatoare de viteze şi parapeţi pe Splaiul Dâmboviţei

Primarul General, Răzvan Sava, a solicitat luni conducerii Administraţiei Străzilor să ia măsuri de urgenţă pentru securizarea malurilor Dâmboviţei, informează un comunicat de presă remis de Primăria Capitalei.

"În acest sens, s-a solicitat astăzi Comisiei Tehnice de Circulaţie, avizarea montării unor limitatoare de viteză (din 800 m în 800 m) şi indicatoare de atenţionare pe porţiunea de drum cuprinsă între Pod Vitan şi limita administrativă a Municipiului Bucureşti, sens Glina. Pe celălalt sens de circulaţie dinspre Glina spre Pod Vitan se vor monta acelaşi tip de limitatoare şi indicatoare rutiere de limitare a vitezei, la care se adaugă, în curbă, panouri "Curbă deosebit de periculoasă. De asemenea, Administraţia Străzilor va amplasa în aceeaşi zonă şi parapeţi de protecţie din beton." anunţă PMB.

După aprobarea bugetului votat luni de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în care este prevăzută suma de 3.750.000 lei, parapeţii de protecţie din beton vor fi montaţi în regim de urgenţă, pe o porţiune de 6.800 m liniari, pe sensul de mers spre podul Vitan şi 1.600 m liniari pe sensul de mers spre centura Capitalei, adaugă sursa citată.

Întrebat luni de ce s-a luat această măsură abia acum după ce două persoane au decedat, primarul general interimar a spus că a existat în zonă un gard însă acesta a fost furat. Pe de altă parte, Răzvan Sava a recunoscut că responsabilitatea remontării acestui gard imediat după ce a fost furat aparține tot Administrației Străzilor și implicit municipalității. 

Reamintim că o persoană a murit și alte două au fost grav rănite, sâmbătă, după ce o mașină a căzut în râul Dâmbovița în zona Dudești-Vitan din București. De asemenea, vineri, o femeie în vârstă de 26 de ani a murit după ce a căzut cu mașina în râul Dâmbovița în zona târgului Vitan.

Aproape 100 de şoferi au protestat, duminică, din acest motiv, pe Splaiul Dâmboviţei.

Şi primarul Robert Negoiță a declarat, luni, că a cerut Primăriei Generale a Capitalei să permită Primăriei sectorului 3 construirea unor parapeți de protecție pe zona din Splaiul Dâmboviței corespunzătoare acestui sector, adăugând că lucrările s-ar putea efectua cu bani "relativ puțini".

Etichete: accident, Dâmboviţa, parapeti, splai dambovita

0/3 COMENTARII
maoze
01 Mar 07:30
+0
VOTURI
-0
Sa se ridice acolo marele zid chinezesc
Ca sa punem stavila tembelismului romanesc.
Alexandra
29 Feb 16:51
+0
VOTURI
-0
Draga PMB, ambele sensuri ale Splaiului sunt in administrarea dvs. De ce pe un sens se monteaza parapeti pe toata lungimea iar pe celalalt sens se monteaza doar limitatoare??
Goe
29 Feb 16:41
+0
VOTURI
-0
Limitatoare de viteză?
Parcă-l și văd pe kaa sau vreun alt tembel ca el dându-se cu fundul de pământ că de ce să se monteze asemenea limitatoare: „Noi vrem șosele de mare viteză.”

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE