PMB vrea mai multe terase și restaurante în parcurile din Capitală - Cișmigiu, Herăstrău, CarolPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat vineri că se caută soluţii pentru desfăşurarea de activităţi de alimentaţie publică în anumite zone din parcurile monumente istorice: Cişmigiu, Herăstrău, Carol. Asta în condițiile în care în ultimii 15 ani majoritatea construcțiilor (wc-uri, chioșcuri, terase) din cele mai importante parcuri bucureștene - Cișmigiu, Herăstrău, Carol, Tineretului, Lumea Copiilor - au fost vândute de Primăriile de sector, iar în locul lor au apărut restaurante de lux și terase care au crescut de la an la an.

În paralel, Primăria Capitalei a mai și închiriat spații comerciale în parcurile Herăstrău și Cișmigiu, iar pe acestea fie au apărut chioșcuri, fie terase și restaurante. De exemplu, în parcul Herăstrău sunt peste 20 de terase și restaurante, acestora adăugându-li-se zeci de chioșcuri.

"Altă situaţie pentru care încercăm să găsim un cadru legislativ şi sunt convinsă că doamna prim-ministru va fi deschisă, aşa cum a fost de fiecare dată, ca în grupul de lucru interministerial să găsim soluţia cea mai bună ca în parcurile declarate monumente istorice să se poată desfăşura totuşi activităţi de alimentaţie publică, lucru interzis în acest moment şi e de înţeles, pentru că sunt monumente istorice, în anumite zone care nu afectează arborii seculari. Şi sunt zone în Cişmigiu, Parcul Herăstrău, Parcul Carol, unde se pot desfăşura astfel de activităţi sau evenimente de street-food fără a afecta arborii seculari şi fără a îngreuna sau a elimina în totalitate acest tip de activitate care este extrem de apreciată de turişti şi bucureşteni", a afirmat Firea, la evenimentul "Wine & Street Food Forum", desfăşurat vineri la Parlament, potrivit Agerpres.

Aceasta a punctat că toate aceste măsuri sunt menite să crească numărul de turişti.

Reamintim că în august 2016, primarul Gabriela Firea a cerut conducerii Administrației Lacuri Parcuri și Agrement, instituție în subordinea municipalității, să înceteze toate contractele încheiate cu firme în urmă cărora au apărut în parcuri terase și restaurante. În plus, această a dispus crearea unei comisii care inventareaza terasele din parc și contractele derulate de ALPAB până la finalul lunii decembrie 2016 și elaborarea unui raport și măsurile care vor fi luate pentru înlăturarea ilegalităților. Rezultatele acestui control și ale inventarului nu au mai fost prezentate.

Etichete: Gabriela Firea, parcuri Bucureşti, pmb, terase, terase parcuri

0/3 COMENTARII
Bamber
25 apr 10:24
+0
VOTURI
-0
Pe urma, parcurile vor fi transformate in megamall-uri si sedii de birouri. Nu avem nevoie de liniste, pasarele, broscute, lebede, verdeata, ci de geamuri si corporate-style, imprimante si laptopuri.Welcome in the mega(moll)shit of the future.
Ionelu
24 apr 20:09
+0
VOTURI
-0
Parcari sunt destule, problema s-a rezolvat deja, se poate parca lejer si civilizat pe trotuar oriunde in oras, nu? E ok. Pe de alta parte transformarea parcurlor in minimall si chioscaraie e o alta idee nastrusnica locala ce va rezolva definitiv problema parcurilor. Omul vine la picnic in parc, parcheaza masina civilizat pe trotuar sau pe aleea parcului si poate cumpara civilizat de la chiosc suc, nu? Si retail ar trebui indesat in parcuri, cat ai mult consum in parcuri sa se simta omul civilizat ca la cumparaturi. Si ceva masini expuse, ceva X5 X3 etc printre alei cu flori, ce sa mai simfonia aleilor si a chioscurilor in toate parcurile. Oua si iepurasi gigant, cabanute... cabanute mici si iepuri mari.
MARINELU
24 apr 17:17
+0
VOTURI
-0
Dar mai multe parcari in Capitala, nu vrea PMB?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE