PMB vrea să înfiinţeze 19 firme pentru iluminat public, parcări, administrare drumuri şi trafic19 proiecte de hotărâri care prevăd înființarea unor societăți comerciale având ca obiect de activitate producerea energiei electrice și termice, asigurarea iluminatului public sau dezvoltarea infrastructurii unităților sanitare ale municipalității figurează pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu General al Municipiului București.

Primaria Capitalei infiinteaza mai multe societati comerciale
Primăria Capitalei înfiinţează mai multe societăţi comerciale

Expunerea de motive pentru toate aceste proiecte de hotărâre este semnată de primarul general, Gabriela Firea. De asemenea, toate aceste proiecte se referă la aprobarea de principiu a înființării acestor societăți comerciale

Astfel, aceste societăți ar urma să aibă ca obiect de activitate:

* producerea, furnizarea energiei electrice și termice, servicii energetice și de mentenanță
* realizarea activităților necesare asigurării serviciului de iluminat public
* administrarea și dezvoltarea infrastructurii unităților sanitare ale municipalității
* protecția civilă și activitățile de voluntariat specifice acesteia
* servicii în tehnologia informațiilor
* construirea, dezvoltarea și administrarea de baze sportive și terenuri de sport
* punerea în valoare și exploatarea obiectivelor turistice din Capitală, precum și promovarea Municipiului București ca destinație turistică
* administrarea parcurilor, grădinilor publice, a lacurilor și ștrandurilor de pe raza Municipiului București
* serviciul de administrare a rețelei de agrement a Municipiului București
* administrarea spațiilor publicitare
* întreținerea materialului lemnos situat pe spațiile verzi aflate pe domeniul public al Municipiului București
* asigurarea protecției și siguranței obiectivelor de interes public și privat
* consolidarea clădirilor cu risc seismic
* servicii de coordonare/consultanță pentru proiectele de infrastructură mare ale Municipiului București
* gestionarea unitară a fondului imobiliar al Municipiului București
* administrarea drumurilor
* administrarea parcărilor publice
* dispecerizarea activității de transport local de persoane
* managementul sistemelor integrate de trafic, informare călători și management al flotei transportului public

Conform raportului de specialitate atașat proiectului de hotărâre care prevede înființarea unei societăți comerciale care să aibă ca obiect de activitate producerea, furnizarea energiei electrice și termice, Strategia Energetică a Municipiului București se află în curs de elaborare.

"Un pas esențial a fost întreprins prin realizarea și punerea în dezbatere publică a componentei acesteia, respectiv a Strategiei de alimentare cu energie termică a Municipiului București. Parte din obiectivele principale sunt: realizarea unor surse noi de cogenerare de înaltă eficiență care să alimenteze zonele de consum situate la distanțe mari față de sursele ELCEN extinse; utilizarea surselor regenerabile prin valorificare energetică a deșeurilor menajere din Municipiul București; atragerea de finanțări externe/investiții private pentru a asigura continuitatea și dezvoltarea sistemului energetic al municipiului București. (...) Pentru atingerea obiectivelor menționate anterior este nevoie de o implicare directă, fapt pentru care apreciem că este necesară înființarea unei societăți comerciale cu acționar unic Consiliul General al Municipiului București", reiese din document.

În raportul de specialitate atașat proiectului privind societatea comercială care să realizeze activitățile necesare asigurării serviciului de iluminat public se arată că pe 29 decembrie se finalizează contractul de delegare încheiat între Primăria Municipiului București și SC Luxten Lightning Company SA.

"Ținând cont de faptul că este obligatorie menținerea unei continuități în asigurarea serviciilor publice către populație, este necesară inițierea demersurilor pentru asigurarea organizării serviciului de iluminat. (...) Conform OUG 58/2016, există și posibilitatea de a se înființa o societate comercială, societate care să poată efectua activități pentru asigurarea serviciului de iluminat", se arată în același document.

În expunerea de motive corespunzătoare proiectului care prevede înființarea unei societăți comerciale care să aibă ca obiect de activitate administrarea și dezvoltarea infrastructurii unităților sanitare ale municipalității se arată că în acest fel se dorește separarea funcțiilor adiacente actului medical care revin în responsabilitatea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București de funcțiile de administrare și gospodărire a patrimoniului și cheltuielilor necesare mentenanței și infrastructurii spitalicești.

Etichete: firea, Gabriela Firea, pmb, Primăria Bucureşti

0/3 COMENTARII
@vlad
25 Feb 16:24
+0
VOTURI
-0
Stimate domn dumneavoastra ganditi? USR-sti sunt acei indivizi care spun ca salveaza pe toata lumea mai ceva ca Rambo dar ei voteaza nu la ori ce propunere si trag chiulu.
Sa se faca aceste firme. Sunt foarte benefice. Uitate pe PROTV sa vezi cum s-au dezvoltat domeniile schiabile din Austria.
Radu
25 Feb 13:59
+0
VOTURI
-0
USR sa le urmareasca activitatea? Ce sa urmareasca pacalicii aia, ca se pricep doar sa-i fraiereasca pe corporatisti.
vlad
24 Feb 12:55
+0
VOTURI
-0
Ce facatura :)) ... atata timp cat se ocupa primaria direct de lucrurile astea erau obligati sa faca publice toate cheltuielile, consilierii sa le urmareasca activitatea (si anume USR), in momentul in care se fac companiile astea, adio... nu mai este nimic transparent (nu ca era si inainte).

Evident, toate conducerile acestor companii vor fi nuite direct de Firea nu prin vreun concurs. Bine ati venit in comunism 2.0

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE