PMB vrea să majoreze taxele pentru evenimente organizate în Piaţa Constituţiei şi în Piaţa VictorieiPrimăria Capitalei doreşte majorarea taxelor pentru evenimente desfăşurate în Piaţa Constituţiei, Piaţa Victoriei, Piaţa George Enescu, Piaţa Universităţii şi Piaţa Alba Iulia, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 18 mai.

PMB majoreaza taxele pentru evenimente organizate in Piata Constitutiei si in Piata Victoriei
PMB majorează taxele pentru evenimente organizate în Piaţa Constituţiei şi în Piaţa Victoriei

Astfel, taxa pentru utilizarea temporară a locurilor publice, în vederea desfăşurării unor evenimente, în Piaţa Constituţiei va fi de 137.000 lei, iar pentru Piaţa Victoriei – 91.000 de lei. De asemenea, pentru evenimentele din Piaţa Enescu, Piaţa Universităţii sau Piaţa Alba Iulia, taxa va fi de 68.000 de lei.

Prin eveniment se înţelege perioada cuprinsă între minim 3 – 5 zile necesară pentru: montare sceno-tehnică, eveniment propriu-zis (concert, festival, târg) şi aducerea la starea iniţială a locaţiei, prevede proiectul de hotărâre.

Dacă numărul de zile solicitate este mai mare decât perioada menţionată, se va achita o taxă suplimentară de 23.000 de lei/zi. În nota de fundamentare se arată că, la nivelul Capitalei, se constată o creştere exponenţială a solicitărilor pentru desfăşurarea manifestărilor culturale în aer liber, amplasamentele dorite concentrându-se în zona centrală, acolo unde îşi desfăşoară activitatea mai multe instituţii de cultură, o zonă supraaglomerată, cu trafic intens.

"În paralel, odată cu creşterea solicitărilor a crescut şi numărul reclamaţiilor privind poluarea fonică cauzată de acestea, atât din partea locuitorilor, cât şi a instituţiilor din zonele respective. În plus, în ultima perioadă o mare parte dintre evenimentele culturale de tipul spectacolelor în aer liber, concertelor, festivalurilor şi alte asemenea s-au transformat din forme de promovare şi sărbătorire a artelor în manifestări ale căror limite traversează tot mai mult zona economică, cu o diminuare corespunzătoare a rolului lor cultural", se arată în documentul citat.

Se menţionează că unul dintre principiile promovate de municipiul Bucureşti în domeniul culturii este mutarea accentului dinspre centru spre periferie, propunându-şi să aducă mai aproape cultura de bucureşteni şi cartierele în care trăiesc.

Hotărârea completează HCGMB nr. 429/2016 privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale. Până acum, pentru cele cinci pieţe era valabilă prevederea cu caracter general conform căreia utilizarea temporară a locurilor publice pentru desfăşurarea unor evenimente în aer liber se taxează cu: 1.890 lei/zi pentru suprafeţe de până la 1.000 mp; 3.675 lei/zi pentru suprafeţe cuprinse între 1.001 mp şi 5.000 mp; 7.350 lei/zi pentru suprafeţe mai mari de 5.000 mp. AGERPRES

Etichete: evenimente bucuresti, majorarea taxele, Piata Constitutiei, Piaţa Victoriei, pmb

0/3 COMENTARII
Soros
18 May 14:29
+0
VOTURI
-0
Spitalul colțea sa permită desfășurarea de evenimente in curtea despre bulevard daca e posibil,chiar 1/3 din partea de mijloc a gardului sa se demoleze.
Soros
18 May 13:00
+0
VOTURI
-0
In locurile publice de organizare a spectacolelor sa se construiasca cupole metalice sau de lemn acoperite,incastrate in ciment sub care sa se monteze scenele.
off doamne
16 May 23:09
+0
VOTURI
-0
Pe ce planeta de oameni normali la cap ati auzit sa se tina concerte cu amplificare de festival la 30m de 2 universitati in buricul tarii... Planeta maimutelor...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE