PMB vrea să preia Ansamblul Memorialul Renaşterii din Piaţa Revoluţiei pentru REABILITAREPrimăria Municipiului Bucureşti vrea să preia Ansamblul Monumental Memorialul Renaşterii - „Glorie eternă eroilor şi Revoluţiei Române din decembrie 1989" din Piaţa Revoluţiei, precum şi schimbarea statutului lui din bun de interes public naţional în bun de interes public local.

Primaria vrea sa preia Ansamblul Memorialul Renasterii din Piata Revolutiei
Primăria vrea să preia Ansamblul Memorialul Renaşterii din Piaţa Revoluţiei

La propunerea primarului general Gabriela Firea şi ca urmare a solicitării Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat un proiect de hotărâre prin care este solicitat Guvernului României emiterea unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului şi administrarea MCIN în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB a Ansamblului Monumental Memorialul Renaşterii.

„Imediat ce va fi preluat în administrare, Primăria Municipiului Bucureşti, prin direcţiile de specialitate, va aloca fondurile necesare pentru a restaura monumentul şi pentru a reamenaja zona din jurul acestuia, ulterior urmând a fi inclus în circuitul turistic al Bucureştiului", a transmis Gabriela Firea într-un comunicat.

După preluare, monumentul de for public va fi administrat de CGMB, prin Administratia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Monumentul a fost amplasat în Piaţa Revoluţiei în urma unui concurs organizat de Ministerul Culturii şi Cultelor, în 2004. El are 25 de metri înălţime, este realizat din granit şi bronz, iar autorul acestei lucrări este Alexandru Ghilduş.

Etichete: Ansamblul Memorialul Renaşterii, monument piata revolutiei, Piaţa Revoluţiei

0/1 COMENTARII
alex
31 iul 18:49
+0
VOTURI
-0
este o mizerie de monument, o jignire adusa celor care au murit in '89. Ar trebui daramat si construit ceva sa ne faca cinste.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE