PMP, amenințat cu judecata, la o zi după alegerea lui Traian Băsescu în fruntea formațiuniiPoetul Şerban Foarţă ameninţă că va da în judecată Partidul Mișcarea Populară pentru că a folosit versurile lui fără a i se cere acordul. Printre mii de oameni, Traian Băsescu şi-a făcut intrarea la Congresul Mişcării Populare pe versurile melodiei „Invocaţie” a formaţiei Phoenix.

PMP, amenintat cu judecata, la o zi dupa alegerea lui Traian Basescu in fruntea formatiunii
PMP, amenințat cu judecata, la o zi după alegerea lui Traian Băsescu în fruntea formațiunii
Foto: evz.ro

Poetul Şerban Foarţă, cel care a compus versurile melodiei, susţine că nu i s-a cerut acordul pentru ca melodia să fie folosită. În acest context, el susţine că va deschide o acţiune în instanţă.

"Consider că este o mare încălcare nu neapărat a drepturilor de autor, care autor trebuie oricum întrebat, ci a aderenţei cuiva la o mişcare politică sau de altă natură. Mă consider pur şi simplu jignit de faptul că un text de o anumită sacralitate este folosit de un partid care nu are nimic de-a face cu Phoenixul. Şi nu numai ei au cântat, ci şi alţii. Ar trebui să fac o intervenţie în justiţie", a declarat Şerban Foarţă.

Pe de altă parte, melodia "Invocaţie" a fost folosită doar pentru intrarea lui Traian Băsescu în sală. Imnul formaţiunii Mişcarea Populară va fi melodia "Iarba verde de acasă", pe care au şi cântat-o la finalul congresului, arată realitatea.net.

Etichete: Partidul Mişcarea Populară, serban foarta, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE