PNL a furat startul campaniei la alegerile locale 2016.Cum se promovează Tuşa,apropiata lui ChilimanPNL a furat startul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016. Diana Tuşa, apropiată a ediului suspendat Andrei Chiliman şi pretendentă la funcţia de primar al Sectorului 1, se promovează pe un banner postat în Piaţa Romană, în faţa clădirii ASE.

PNL a furat startul campaniei. Cu circa opt luni înaintea alegerilor locale, Diana Tușa, copreşedintele PNL Sector 1 îşi face reclamă într-o zonă aglomerată din Sectorul 1.  Un banner al Dianei Tuşa, cu mesajul "Mai mult pentru sectorul nostru", a fost amplasat zilele acestea la intersecţia Bd. Dacia cu Calea Dorbanţi, în faţa clădirii ASE.

Diana Tuşa, care face parte din gruparea edilului suspendat al Sectorului 1, şi-a anunţat încă din vară intenţia de a candida în locul lui Andrei Chiliman.

Marian Petrache, secretarul general al PNL, a anunţat, la finele lunii iulie, că deputatul PNL (de Brăila şi apoi de Bucureşti) Diana Tuşa şi-ar fi exprimat intenţia să îşi depună candidatura pentru funcţia de primar al Sectorului 1 al Capitalei, în locul lui Andrei Chiliman. Informaţia a fost confirmată chiar de Diana Tuşa. Potrivit unor surse apropiate PNL, în cursa pentru Primăria Sectorului 1 s-ar mai fi înscris şi alţi liberali.

Surse politice au declarat pentru PSnews.ro că intenţia Dianei Tuşa de a candida la Primăria Sectorului 1 a stârnit atât rumoare, cât şi nemulţumire în rândurile anumitor lideri PNL, mai exact ai vechilor liberali. Diana Tuşa este văzută drept un candidat cu şanse infime să câştige Primăria Sectorului 1, si este percepută ca un om al grupării Andrei Chiliman-Vlad Moiescu. Iar apropierea ei faţă de cei doi nu este tocmai un avantaj, în condiţiile în care Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu sunt prinşi în plasa DNA şi cu un pas în afara PNL.

Cine este Diana Tuşa, copreşedintele PNL Sector 1

Diana Tuşa a intrat în politicăla 20 de ani, din zona de eşalon secund. Iniţial ea a fost referent la Senat (1998-2000), apoi a revenit în 2004, în calitate de consilier la cabinetul deputatului Bogdan Olteanu. Între 2005 şi 2006, Olteanu a devenit ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, iar Diana Tuşa a ocupat funcţia director de cabinet al demnitarului. Ulterior, liberalul a devenit preşedintele Camerei Deputaţilor, iar Tuşa a urcat în nomenclatură, până la dregătoria de director general al cancelariei preşedintelui de Cameră. În 2008, a fost aleasă deputat (de Brăila), funcţie pe care o ocupă şi acum, fiind deputat în Colegiul 2 din Sectorul 1.

În 2004, Tuşa a ajuns vicepreşedinte al Tineretului Naţional Liberal din Sectorul 1 (TNL S1).

Anul 2005 a surprins-o ca vicepreşedinte al TNL S1, iar în 2007 Diana Tuşa avea două funcţii: vicepreşedinte al TNL pe ţară şi preşedinte interimar al TNL Brăila.

Următoarea treaptă a fost urcată în 2008 (până la funcţia de membru în biroul politic judeţean al PNL Brăila), iar anul 2012 i-a adus drept cadou calitatea de membru în Biroul Politic Teritorial (BPT) Interimar al PNL Sector 1.

Diana Tuşa şi Andrei Chiliman au fost excluşi din PNL pe 27 mai 2013, propunerea de excludere din PNL a celor doi fiind aprobată cu majoritate de voturi.

După excluderea din PNL, Andrei Chiliman şi Diana Tuşa au fondat platforma "Iniţiativa România Liberală".

În iunie 2014, Diana Tuşa a anunţat că s-a înscris în grupul parlamentar al PDL. "Începând de astazi voi activa în cadrul grupului PDL', a spus Tuşa, pe 17 iulie 2014, de la tribuna plenului.

Reprezentanții PDL și PNL au aprobat pe 26 iulie, în unanimitate, într-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire, iar pe 6 octombrie 2014, Tribunalul București a admis fuziunea dintre PNL şi PDL, astfel că Diana Tuşa a revenit în partidul din care a fost exclusă cu un an înainte.

Diana Tuşa este de profesie avocat şi are un masterat de relaţii publice în marketing. Însă, conform PSnews.ro, în realitate, cariera de avocat a Dianei Tuşa este subţire până la inexistentă, în contextul în care nu se ştie dacă între 2003 (anul admiterii în Baroul Bucureşti) şi 2008 (anul de început al deputăţiei) a existat vreun client celebru, vreun proces răsunător sau vreo victorie zdrobitoare a Dianei Tuşa.

Diana Tuşa este căsătorită cu un reporter de teren – Iosif Buble, de la Antena 3, fratele cântăreţei Lidia Buble – şi a câştigat al doilea mandat în Legislativ, din partea PNL, în 2012.

Primarul suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, sub control judiciar

Andrei Chiliman, care avea mari şanse să câştige cel de-al patrulea mandat consecutiv, a fost suspendat din funcţia de primar al Sectorului 1 şi plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată. În același dosar, instrumentat de DNA Ploiești, au fost puși sub acuzare Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) și Ion Brad (consilier local). Măsura controlului judiciar dispusă anterior față de Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu a fost prelungită cu 60 de zile, pe 27 august, decizia instanței fiind definitivă.

Potrivit DNA, începând cu anul 2004, după alegerile locale, la inițiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infracțional organizat, din care mai făceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu și Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Primarul suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, și un director din primărie au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, pentru emiterea unei autorizaţii de funcţionare pentru o terasă amplasată pe un teren proprietate privată, încălcându-se astfel o hotărâre a Consiliului Local al Sectorului 1.

Etichete: alegeri locale 2016, campanie electorală, Diana Tuşa, PNL, Sectorul 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE