PNL atacă la CCR respingerea urmăririi penale a premierului PontaPNL a anunţat că sesizează Curtea Constituţională a României în cazul deciziei Parlamentului de respingere a cererii DNA de urmărire penală a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese.

PNL ataca la CCR respingerea urmaririi penale a premierului Ponta (Foto monitorulcj.ro)
PNL atacă la CCR respingerea urmăririi penale a premierului Ponta (Foto monitorulcj.ro)

Plenul Camerei Deputaților a aprobat pe 9 iunie hotărârea de respingere a începerii urmăririi penale față de premierul Victor Ponta cu 231 voturi "pentru" și 120 "împotrivă".

Procurorii DNA au constatat pe 5 iunie că se impune urmărirea penală față de Victor Ponta sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru.

"În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru", se arăta într-un comunicat al DNA.

Etichete: conflict de interese, Curtea Constituţională, PNL, premier victor ponta, sesizare, urmărire penală

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE