Primarul general interimar al Capitalei, Dan Ştefănel Marin, DEMIS de CGMBConsilierii din CGMB au revocat, marţi, hotărârea prin care Dan Ştefănel Marin a fost numit primar general interimar, precum şi hotărârea prin care Cornel Pieptea a fost numit consilier general care exercită atribuţiile de viceprimar. Urmează ca Prefectura să ia act de decizia CGMB şi, cel mai probabil în şedinţa de mâine, anunţată la orele 15, Consiliul va alege un nou primar general interimar.

UPDATE: Demiterea a fost votată de 37 de consilieri. 5 consilieri au votat împotrivă. 

Cornel Pieptea (PNL) a declarat după vot că formaţiunea se va întruni în această seară, pentru a propune un nou primar interimar.

Dan Darabonţ (PSD) declarase, înainte de vot, că: "Văd ca PNL merge pe principiul -eu te-am facut, eu te omor-. Este o dovada de mare iresponsabilitate de a veni după două luni să ceara schimbarea." Cu toate astea, a adăugat că PSD se va alătura PNL în demiterea lui Dan Ştefănel Marin.

PNL Bucureşti a demarat marţi procesul de demitere a primarului general interimar Ştefănel Dan Marin. În acest sens, consilierii generali din PNL au iniţiat, în cadrul şedinţei CGMB, un proiect de hotărâre privind schimbarea viceprimarului şi implicit a primarului general interimar. 

PNL argumentează decizia prin faptul că primarul nu a respectat acordul pentru bucureşteni, pe care şi l-a asumat, a întârziat nejustificat aprobarea bugetului RADET pe 2015 şi pentru că refuză să publice contractele de achiziţii publice.

Totodată, printre acuzaţiile aduse primarului interimar de către PNL se numără şi:

-faptul că "Primăria condusă de primarul UNPR a rămas în continuare o instituţie netransparentă (...) au trecut aproape două luni de la preluarea mandatului şi bucureştenii nu au fost informaţi asupra stadiului principaleleor proiecte ale municipalităţii, asupra modului de cheltuire a banilor sau asupra măsurilor luate în rezolvarea problemelor."

- faptul că "nu a propus şi nu a luat nicio măsură concretă privind RATB; el refuză în continuare să reglementeze regimul gratuităţilor transportului public."

Etichete: dan stefanel marin, demitere, PNL, primar interimar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE