PNL contestă la CCR votul Parlamentului în cazul Monica Ghiurco-TVRPNL a contestat la CCR votul din Parlament pentru noua conducere a TVR. Partidul acuză astfel "abuzul majorităţii parlamentare PSD-ALDE-UNPR care a decis că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru alegerea Monicăi Ghiurco".

PNL contesta la CCR votul Parlamentului in cazul Monica Ghiurco-TVR
PNL contestă la CCR votul Parlamentului în cazul Monica Ghiurco-TVR
Foto: antena3.ro

Partidul Naţional Liberal acuză majoritatea parlamentară de încălcarea Constituţia (art. 76, alin. 2) şi a unor decizii ale Curţii Constituţionale.

"În fapt, numărarea voturilor exprimate pentru numirea în funcţia de Preşedinte Director General al S.R.Tv a doamnei Monica Ghiurco s-a realizat după o procedură neconstituţională, deoarece în cauză trebuia luată în considerare majoritatea simplă şi nu majoritatea calificată", se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Liberalii susţin că au apelat la această cale de atac ca urmare a refuzului liderilor majorităţii parlamentare, din cadrul Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, de a supune dezbaterii cele două adrese ale parlamentarilor liberali prin care se solicita, pe de o parte, rectificarea constatării votului (majoritatea simplă în loc de majoritatea calificată) şi, pe de altă parte, redactarea hotărârilor de respingere a numirii domnului George Orbean în funcţia de Preşedinte Director General al TVR şi de numire în funcţie a doamnei Monica Ghiurco.

Liberalii invoca procedura "abuziva" a conducerii Parlamentului in acest caz. 

PNL solicita CCR sa constate neconstitutionalitatea dispozitiilor din art.19 alin. (1) si alin. (7) teza I din Legea nr. 47/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si a Societatii Romane de Televiziune si a Hotararii nr. 5/2016 in privinta motivului extrinsec referitor la procedura de adoptare a acesteia prin majoritate calificata si nu prin majoritate simpla asa cum dispune art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei. 

De asemenea, liberalii cer CCR sa constate incalcarea dispozitiilor din Constitutie prin "refuzul" Parlamentului de a redacta hotararile privind respingerea numirii in functie a lui George Orbean in functia de presedinte-director general al SRTv in 29 martie si de numire sau respingere a numirii Monicai Ghiurco in functia de presedinte-director general al SRTv pe 11 aprilie.

Etichete: CCR, PNL, vot tvr

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE