PNL doreşte preluarea guvernării prin moţiune de cenzură. Reacţia premierului Victor PontaCo-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au declarat luni că doresc preluarea guvernării prin iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Ponta şi negocierea unei majorităţi în actualul Parlament, deoarece aleşii nu ar vota în majoritate pentru declanşarea anticipatelor.

PNL doreste preluarea guvernarii prin motiune de cenzura
PNL doreşte preluarea guvernării prin moţiune de cenzură
Foto: www.voceatransilvaniei.ro

UPDATE- Reacţia lui Victor Ponta: Premierul Victor Ponta a anunţat pe pagina de Facebook că a luat act de anunţul făcut de liderii PNL privind depunerea unei moţiuni de cenzură şi că respectă dreptul Opoziţiei. Le atrage însă atenţia că o astfel de acţiune are consecinţe.

UPDATE- Pozitia PSD: Moţiunea de cenzură pe care opoziţia intenţionează să o depună este motivată doar de "setea de putere", iar Cătălin Predoiu este "complet nepregătit" pentru funcţia de prim-ministru, a susţinut, luni, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Declaraţiile au fost făcute într-o conferinţă de presă comună, la care au luat parte cei doi co-preşedinţi PNL, informează Mediafax.ro.

Conform Constituţiei, mecanismul de dizolvare a Parlamentului şi declanşare a alegerilor anticipate este determinat de respingerea solicitării de învestitură a două propuneri de Guvern.

Alina Gorghiu a făcut referire la cum doreşte PNL să preia guvernarea, invocând ideea alegerilor parlamentare anticipate. ”Ne dorim în primul rând alegeri anticipate. Desigur, nu suntem copii, să ştiţi că ştim că este un lucru care se poate îndeplini extrem de dificil, asta este Constituţia, cu ea defilăm şi noi, acestor dispoziţii din Constituţie ne vom supune”, a afirmat Gorghiu.

Co-preşedintele PNL a declarat că în cursul sesiunii parlamentare care va începe la 1 februarie va fi depusă o moţiune de cenzură, însă tema şi data depunerii acesteia va fi stabilită după ce programul de guvernare va fi finalizat.

Gorghiu a fost întrebată dacă, în aceste condiţii, momentul depunerii moţiunii de cenzură va fi în luna martie sau aprilie.

”Decizia a fost una unanimă în interiorul acestei şedinţe privitoare la momentul la care vom face această moţiune de cenzură, şi toată lumea a ajuns la concluzia următoare: că în mod categoric o guvernare trebuie pregătită. O guvernare pregătită înseamnă să ai disponibil, lucrat în interiorul partidului, acea viziune de guvernare cu care tu vrei să exerciţi guvernarea. Nu cred că ne mai putem permite să facem execiţii guvernamentale peste noapte sau să credem că putem să ne ducem nepregătiţi la Palatul Victoria, aşa cum s-a întâmplat de foarte multe ori cu guvernele României”, a răspuns liderul PNL.

Ea a menţionat că programul de guvernare poate fi finalizat şi mai repede decât momentul de 28 februarie.

 

Etichete: moţiune de cenzură, PNL

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h