PNL nu a fost consultată despre comisia care să verifice legalitatea împrumutului lui BăsescuPNL a anunțat că momentan nu și-a exprimat acordul cu constituirea unei comisii speciale care să verifice legalitatea împrumutului luat de Ioana Băsescu pentru a cumpăra teren agricol, informează Realitatea tv. 

Ponta l-a propus pe Enache Jiru la conducerea CEC, in locul lui Ghetea
Ponta l-a propus pe Enache Jiru la conducerea CEC, în locul lui Gheţea
Foto: forbes.ro

Liderul PNL-iștlor din Senat, George Scutaru a anunțat că liberalii nu au fost consultați referitor la înființarea unei comisii speciale pentru a verifica legalitatea împrumutului. Liberalii rămân deschiși dialogului pe această temă, a spus Scutaru.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că a discutat cu liderii grupurilor parlamentare pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă în "cazul Călăraşi", deoarece comisia de la Senat are o altă misiune, respectiv analiza activităţii CEC Bank, notează Mediafax

"Mi-au spus liderii de grup PSD, şi de la PNL, şi de la PC că lucrează la formarea unei comisii comune. (...) Liderii de grup vor să propună o comisie a Camerei Deputaţilor şi Senatului care să ancheteze activitatea tuturor acelor persoane angajate în instituţiile publice legată de afacerea de la Călăraşi", a spus Ponta.

El a precizat că acea comisie de la Senat se ocupă strict de activitatea CEC.

"E altă prevedere regulamentară, este doar la Senat, este doar la Comisia de Buget -Finanţe şi are ca obiect o singură problemă: modul în care CEC, bancă integral de stat, a respectat legile", a adăugat Ponta.

El a evitat să răspundă la întrebări legate de activitatea acestei comisii mixte.

"Restul, ce va face comisia, cine e în ea, o să vă spună liderii de grup, că nu o face Guvernul şi nu o fac eu. Nu mă întrebaţi pe mine ce ar trebui să facă comisia", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută, miercuri, după o întâlnire cu grupurile PSD, că a discutat despre constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând: "Cazul Călăraşi".

Plenul Senatului a aprobat, luni, iniţierea unei anchete parlamentare privind activitatea CEC - Bank S.A de către Comisia pentru buget-finanţe. Hotărârea privind încuviinţarea desfăşurării unei anchete parlamentare de către această comisie permanentă, adoptată în baza articolului 67 din Constituţie şi ale articolului 76 din Regulamentul Senatului, prevede că scopul şi obiectivele anchetei sunt "clarificarea aspectelor privind conformitatea activităţii CEC Bank S.A cu regulile din Statutul şi regulamentele proprii, precum şi în raport cu reglementările de supraveghere şi prudenţialitate". Potrivit hotărârii, concluziile comisiei vor fi cuprinse într-un raport ce va fi prezentat Biroului Permanent până la data de 18 decembrie.

Şeful CEC şi ministrul de Finanţe au fost chemaţi la audieri în Comisia de Buget-Finanţe pentru a da explicaţii privind creditul acordat Ioanei Băsescu. Audierile au fost stabilite pe 9 decembrie, potrivit Mediafax.

PNL nu ştie nimic despre comisia de anchetă

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că nici el, nici Puiu Haşotti, liderul senatorilor liberali, nu au fost contactaţi pe tema înfiinţării comisiei de anchetă anunţate de către premierul Victor Ponta.

Scutaru a mai precizat că nici liderul PNL Crin Antonescu nu a avut o discuţie pe această temă cu premierul Victor Ponta.

Etichete: basescu, Cec, comisie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE