PNL: Primarul interimar trebuie să convoce CGMB pentru aprobarea bugetului RADET. Altfel îl schimbămPNL îi cere primarului interimar al Capitalei Dan Ștefănel Marin să convoace de urgenţă Consilul General pentru a aproba bugetul RADET pentru anul 2015. PNL anunță că, în caz contrar, va face demersurile necesare pentru schimbarea primarului.

PNL: Primarul interimar trebuie sa convoce CGMB pentru aprobarea bugetului RADET. Altfel il schimbam
PNL: Primarul interimar trebuie să convoce CGMB pentru aprobarea bugetului RADET. Altfel îl schimbăm
Foto: romania-actualitati.ro

„Pentru ca la robinetele bucureştenilor să curgă apă caldă, iar în calorifere lor să vină căldură (...) primul lucru care trebuie să se întâmple este convocare în regim de urgenţă a unei şedinţe a Consililui General de către primarul interimar în care să se adopte bugetul RADET pentru anul 2015", a declarat co-preşedintele PNL Bucureşti, Teodor Atanasiu, conform Mediafax.ro.

Potrivit lui Teodor Atanasiu, fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost sesizat de 8 ori în acest an că trebuie adoptat bugetul RADET-ului pentru anul 2015, iar actualul primar de 5 ori.

„RADET nu are buget pentru anul 2015 adoptat, deşi, fostul primar a fost sesizat de 8 ori în acest an, iar actulaul primar de 5 ori că trebuie adoptat bugetul RADET-ului", a subliniat Teodor Atanasiu.

Liberalul a susţinut că începând de săptămâna viitoare, plafonul de cheltuieli pe care RADET are voie să le facă în baza bugetul anului trecut va fi depăşit, iar şi din acest motiv pentru orice cheltuială are nevoie de un buget nou, care trebuie aprobat.

Atanasiu a critica faptul că primarul interimar a decis convocarea Consiliului General luni, doar pentru a vota împrumutul pe care Primăria Generală vrea să îl contracteze pentru plata RADET şi nu a dispus şi să pună pe ordinea de zi adoptarea bugetului RADET pentru anul 2015.

Co-preşedintele PNL Bucureşti a criticat, de asemenea, declaraţiile ministrului Energiei Andrei Gerea, care spune că ELCEN va da căldură Bucureştiului chiar dacă RADET nu vrea, afirmând că, în primul rând, o astfel de decizie este „o catastrofă din punct de vedere managerial", iar, în al doilea rând „este o minciună".

„Nu este niciun fel de luptă politică. Unii cetăţenii din această ţară care ocupă funcţii de răspundere trebuie să se trezească la realitate şi să pună mâna pe carte, să citească şi să îşi înveţe atribuţiile pe care le au, iar primarul general are această atribuţie, să convoace Consiliul General, cu ordinea de zi bugetul pe anul 2015 al RADET-ului , iar dacă nu o face o facem noi toate demersurile de a scăpa de el şi de a pune un primar interimar care să o facă”, a spus co-preşedintele PNL Bucureşti.

Întrebat dacă PNL are majoritate în Consiliul General pentru a numi un nou primar, Atanasiu a spus că aşa cum PNL a obţinut sprijinul consilierilor generali în cadrul Acordului pentru bucureşteni şi a reuşit să creeze o majoritate, tot astfel va proceda şi de această dată.

„PNL nu are majoritate, dar aşa cum am făcut un Acord pentru bucureşteni în care am chemat consilierii generali să ni se alăture şi am reuşit să creăm o majoritate acum suntem convinşi că vom reuşi să mai creăm o majoritate pe nişte subiecte de interes pentru bucureşteni şi pentru Capitala noastră şi pe baza acelei majorităţi să găsim o persană responsabilă care să poată prelua aceste atribuţii”, a spus Teodor Atanasiu.

Liberalul a mai spus că dacă PNL va trebui să numească un primar „cu siguranţă are în rândul consilierilor generali suficient de multe persoane care să pot să preia aceste atribuţii”.

RADET a anunțat vineri că apa caldă şi căldura s-ar putea opri în Bucureşti, într-o săptămână, dacă între timp nu se aprobă bugetul pe anul în curs. Chiar dacă şeful ELCEN, Marcel Nicolaescu, spune că bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură toată iarna, preşedintele CA al RADET, Gabriel Dumitraşcu, subliniază că degeaba va furniza ELCEN căldură, atâta timp cât RADET nu are buget aprobat şi practic nu are bani să repare avariile.

Etichete: buget radet, primar interimar, RADET

0/4 COMENTARII
vlad
15 Nov 11:49
+0
VOTURI
-0
Atanasiu se da acum smecher si in opozitie??? Puteau foarte bine sa preia primaria capitalei, dar au fost lasi!!
Cris
15 Nov 07:59
+0
VOTURI
-0
Era de asteptat ca toate fortele politice din aceasta tara sa se sesizeze pentru rezolvarea problemei RADET, astfel incat bucurestenii sa nu aiba probleme in furnizarea apei calde si a caldurii.

Shobolanii care conduc in prezent Romania (niste labe) stiu foarte bine ca fara Bucuresti sunt morti si ca pactul cu bucurestenii inseamna mantinerea unei gigacalorii la pret acceptabil, odata cu furnizarea fara probleme a apei calde si a caldurii in Bucuresti.
Jegurile care ne conduc
14 Nov 21:53
+0
VOTURI
-0
Toata conducerea RADET este formata din memnrii PNL si UNPR (pina la sefi de birou). Actualul primar, musiu Stefanel, este membru UNPR, care a lucrat pina la numirea din septembrie la RADET, ca sef serviciu administrativ. Acu' ca s-au certat, se scuipa in fata noastra, abonatii bucuresteni, cand de fapt noi ar trebui sa-i scuipam pe toti.
geox
14 Nov 18:05
+0
VOTURI
-0
Auzi la "libidinosul" asta , aroganta la GREU . Astia sau si vazut cu "saci in caruta"

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE