PNL va ataca în instanţă Hotărârea Guvernului privind ALEGERILE LOCALEALEGERI LOCALE 2016. PNL va ataca săptămâna viitoare în contencios administrativ Hotărârea Guvernului cu privire la organizarea alegerilor locale. Anunțul a fost făcut joi de copreședintele PNL, Alina Gorghiu. 

PNL va ataca in contencios administrativ Hotararea Guvernului privind alegerile locale
PNL va ataca în contencios administrativ Hotărârea Guvernului privind alegerile locale

ALEGERI LOCALE 2016. Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, că alegerile locale vor avea loc la data de 5 iunie. Executivul a aprobat astfel şase hotărâri de Guvern care vizează organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din 2016.

"Ieri, Guvernul a publicat legislația secundară pentru alegeri — 5 iunie va fi data alegerilor, conform ultimei hotărâri a Guvernului Cioloș — motiv pentru care, văzând acest calendar anunțat, vă informăm că săptămâna viitoare, după ce vom avea Biroul Politic Național, vom iniția demersurile pentru atacarea acestei hotărâri în instanța de contencios administrativ, astfel încât să putem invoca excepția neconstituționalității prevederilor alegerii primarilor într-un singur tur. Nu există democrație în România dacă nu vom reuși să impunem două tururi de scrutin", a declarat Alina Gorghiu .

ALEGERI LOCALE 2016. Copreședintele PNL a precizat că este nevoie de o majoritate politică pentru introducerea votului în două tururi.

"Dacă vom avea un singur tur de scrutin, primarii care vor fi schimbați vor fi în jur de 15-17 procente. În condițiile în care legislația va permite și un al doilea tur de scrutin, vom depăși 70% de primari noi în funcție, motiv pentru care trebuie să ne hotărâm noi ce vrem. Dar trebuie să ne hotărâm noi, o majoritate, degeaba vrea societatea românească, degeaba vrea PNL schimbarea și înnoirea clasei politice și aducerea în prim-plan a unor categorii de oameni care până acum au fost ținuți la poarta politicii, dacă PSD, ALDE, UNPR, și cei care mai poartă în suflet stigmatul PSD își doresc în continuare să rămână primari nelegitimați politic", a afirmat Gorghiu, potrivit Agerpres.

ALEGERI LOCALE 2016. De asemenea, aceasta a adăugat că PNL va face demersuri și în Senat pentru introducerea Ordonanței 55 pe ordinea de zi, astfel încât 'în ultimul ceas, cei care și-au schimbat partidul politic să-și piardă mandatul', să nu mai poată organiza alegeri.

Etichete: alegeri locale, alegeri locale 2016, alina gorghiu, contencios administrativ, hotărâre de guvern, PNL

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE