PNL vrea ca alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutinPNL îi propune premierului Dacian Cioloș să ia în considerare adoptarea unei Ordonanțe de Urgență, prin care să se revină la un proces electoral bazat pe două tururi, a anunțat luni co-președintele PNL, Alina Gorghiu. 

PNL vrea ca alegerea primarilor sa se faca in doua tururi de scrutin
PNL vrea ca alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin

"Al doilea lucru pe care l-am decis, astăzi, este cel legat de alegerile locale în două tururi de scrutin. Cred că este cel mai important proces pentru comunitățile locale și e primul scrutin după manifestațiile cetățenești, de la finalul anului trecut. Una din revendicarile lor a fost revenirea la un proces electoral bazat pe două tururi de alegeri. Este o idee pe care am susținut-o fără rezerve. Din păcate, trebuie să mărturisesc și eu, și colegii mei că nu am avut numărul suficient de parlamentari pentru a o urni în Parlamentatul României.

Singura variantă realistă pentru a putea face această schimbare este adoptarea acestei prevederi printr-o OUG, motiv pentru care, în urma discuțiilor politice de astăzi, am ajuns la concluzia că trebuie să îi propunem premierului Cioloș să ia în considerare solicitările pe care societatea civilă le-a avut. Am încredere că prim-ministrul va rezista oricărei presiuni pe care o va face PSD ca această OUG să nu fie adoptată", a declarat Alina Gorghiu, potrivit realitatea.net.

Totodată, o altă rezoluție adoptată a fost cea care vizează 30% oameni noi pe liste la următoarele alegeri.

"Astăzi, în oferta noastră electorală, ne-am angajat ca cel puțin o treime din numărul candidaților propuși la alegerile locale să fie oameni noi, prin aceștia înțelegând persoane care nu au ocupat funcții administrative sau politice de prim-plan. Suntem chiar singurul partid care ia în serios acest lucru", a punctat Gorghiu.

Pe de altă parte, copreședintele PNL a vorbit și despre nevoia adoptării unui pachet legislativ care să stimuleze creșterea demografică.

Etichete: alegeri, alegeri locale, alina gorghiu, PNL

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE