Pod pietonal metalic mobil peste lacul Herăstrău. CÂT COSTĂ investiţia şi CÂND este GATAUn pod pietonal de traversare a lacului Herăstrău în zona căii ferate urmează să fie realizat în termen de aproximativ opt luni, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

Pod pietonal metalic mobil peste lacul Herastrau. CAT COSTA investitia si CAND este GATA
Pod pietonal metalic mobil peste lacul Herăstrău. CÂT COSTĂ investiţia şi CÂND este GATA

Proiectul vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiţii.

Finanţarea va fi din bugetul propriu al Capitalei, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement. Valoarea totală (inclusiv TVA) este estimată la 2,2 milioane lei, dintre care lucrările de construcţii-montaj reprezintă 1,8 milioane lei. Pentru studiul de fezabilitate sunt prevăzuţi 143.000 lei. Conform indicatorilor tehnico-economici, este vorba despre un pod pietonal metalic mobil.

Potrivit referatului de aprobare, de-a lungul malurilor lacului Herăstrău există alei pietonale, iar trecerile peste lac sunt amenajate din loc în loc, acolo unde malurile se apropie unul de altul, aşa cum se întâmplă şi în dreptul podului CF, linia Bucureşti-Constanţa, ce traversează denivelat DN1 şi, mai apoi, lacul Herăstrău.

"Investiţia este propusă a se realiza în zona de nord a municipiului Bucureşti, pe diagonala verde albastră constituită de lacurile râului Colentina, respectiv pe lacul Herăstrău. În prezent, există amenajată o trecere provizorie din elemente metalice de inventar închiriată de la Ministerul Apărării Naţionale, care însă nu asigură posibilitatea deplasării ambarcaţiunilor pe sub podul CF. Tipurile de lucrări prevăzute a fi executate au fost stabilite din punct de vedere tehnic şi economic cu scopul menţinerii viabilităţii, dar şi pentru conservarea şi adaptarea structurii pietonale existente şi de siguranţă a circulaţiei la nivelul actual şi de perspectiva traficului atât pietonal, cât şi cel al ambarcaţiunilor de agrement din dotarea ALPAB", prevede documentul, conform Agerpres. 

Etichete: Bucureşti, Capitală, CGMB, lacul Herăstrău, pod pietonal herastrau

0/2 COMENTARII
Vlad
01 aug 11:32
+0
VOTURI
-0
Mda, pai ziceau ca se apuca de 2 ani, vorbaraie goala. Malurile sunt super apropiate, era o lucrare simpla, rapida... dar ei inca se gandesc. Pai deja acum trebuiau sa gandeasca un mod de a lega cele 2 parti ale parcului fara sa ocolesti cate 3 km, trebuia facut un pod in dreptul Berariei H, sunt vreo 100 de metri, o nimica toata pt un pod pietonal
gabriel
31 iul 19:29
+0
VOTURI
-0
Investitie serioasa ca si parcarea multietajata din spatele Curtii de Apel unde de fapt a ti pus o raba de balast si 2 bariere si intra vreo 50 de masini si in spatele blocurilor e blocata strazile pina la ora 17. Numai minciuni si hotie dar o pasarela e o adevarata investitie...in rest trotuarele blocate cu masini in centrul Capitalei iar politia amendeaza zarzavagii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h