Podul Mihai Bravu din București ar putea fi reabilitat în acest an. CUM VA ARĂTAPrimăria Capitalei a lansat în dezbatere publică proiectul de buget pentru 2016. Potrivit documentului, Administrația Străzilor va avea în acest an un buget pentru investiții de 31,2 milioane lei. Cea mai mare sumă - 12 milioane lei, va fi cheltuită pentru modernizarea și consolidarea Podului Mihai Bravu. Vechiul pod rutier va fi reabilitat, iar lângă el vor fi construite două pasarele, pentru pietoni.

În acest an, Administrația Străzilor ar putea beneficia de un buget pentru investiții de 31.210.000 lei, potrivit proiectului de buget al Primăriei Capitalei.

Din această sumă, 7,4 milioane lei vor fi cheltuiți pentru reabilitare sistem rutier strada Teius, 2,6 milioane lei sunt alocați pentru semnalizarea verticală dinamică pe arterele Municipiului București, iar 10 milioane lei pentru studii de prefezabilitate, fezabilitate și proiecte tehnice.

Cea mai mare sumă din bugetul de investiții este prevăzută pentru modernizarea și consolidarea Podului Mihai Bravu. Astfel, 12 milioane lei au fost alocați în proiectul de buget pentru această lucrare. 

Podul Mihai Bravu amplasat peste râul Dâmbovița, la intersecția dintre Șos. Mihai Bravu și Splaiul Unirii, a fost construită în 1987 și nu a suferit niciodată reparații majore.

Primăria Capitalei vrea să consolideze podul, dar și să îl supralărgească. Potrivit proiectului, circulația rutieră pe pod va fi extinsă, de la trei benzi pe sens la patru benzi pe sens. De asemenea, trotuarele existente vor fi desființate, iar circulația pietonilor va fi mutată de pe pod pe două pasarele independente, paralele cu podul. Tot pe aceste pasarele vor fi amenajate și zone destinate circulației cicliștilor.

Valorea estimată a investiției este de 24 .102.450 lei (aprox. 5,4 milioane euro), din care 20,2 milioane lei (4,5 milioane euro) pentru lucrările propriu-zise de construcție și montaj. Banii pentru realizarea lucrării provin de la bugetul local.

Durata de realizare a proiectului este de 12 luni.

Etichete: Administraţia Străzilor, buget, buget 2016, pod Mihai Bravu, realitatea

0/3 COMENTARII
dan
10 Feb 15:41
+0
VOTURI
-0
cine suporta banii pierduti prin intirzierea lucrarilor de la BIG Berceni ? Nu este nevoie de inceperea unor noi lucrari inaintea terminarii celor de la BIG !!!!Vom deschide actiune in justitie daca nu se va tine cont de cele de mai sus !
caine
08 Feb 16:26
+0
VOTURI
-0
chiar ca trebuia lucrarea asta !!nu mai puteam daca nu se realizeaza. 5 (cinci) ani am suferit la constructia supraterana+ 2 sau 3 ani la pasajul de la Big, acuma mai urmeaza vreo 2 ani si la saracia asta de podet.
eueueueuu
07 Feb 19:54
+0
VOTURI
-0
TERMINATI RAHAAATUL ALA DE LA PIATA SUDULUI INTAI

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE