Podul Mihai Bravu va fi supralărgit. Se construiesc și două pasarele noi. CÂND ÎNCEP LUCRĂRILEAdministrația Străzilor a demarat licitația pentru supralărgirea și modernizarea Podul Mihai Bravu. Actualul pod, construit în 1987, va fi consolidat, trotuarele vor fi desființate, iar paralel cu podul vor fi construite două pasarele pentru pietoni pe care vor fi amenajate și piste pentru biciclete. Valoarea estimată a contractului este de 5,1 milioane euro. 

Administrația Străzilor începe în acest an lucrările de modernizare și consolidare la Podul Mihai Bravu. Instituția a demarat pe 2 martie procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor. 

Potrivit studiului de fezabilitate, circulația rutieră pe pod va fi extinsă, de la trei benzi pe sens la patru benzi pe sens.

De asemenea, trotuarele existente vor fi desființate, iar circulația pietonilor va fi mutată de pe pod pe două pasarele independente, paralele cu podul. Tot pe aceste pasarele vor fi amenajate și zone destinate circulației cicliștilor.

Valoarea estimată a contractului este de 23 milioane lei cu TVA (aproximativ 5,1 milioane euro). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 martie.

Contractul odată atribuit, va avea o durată de 12 luni. Astfel, anul viitor, lucrarea ar trebui terminată. 

Podul Mihai Bravu amplasat peste râul Dâmbovița, la intersecția dintre Șos. Mihai Bravu și Splaiul Unirii, a fost construit în 1987 și nu a suferit niciodată reparații majore. 

Etichete: Administraţia Străzilor, consolidare, podul Mihai Bravu

0/3 COMENTARII
Andrei
07 Mar 16:19
+0
VOTURI
-0
Sa vedem:
-cost 5.1 mil euro adica 20 real
- Durata 12 luni adica 3 ani real.
Matrixu
07 Mar 11:00
+0
VOTURI
-0
Oricum nu ii vad rostul. Odata cu contruirea pasajului suprateran nu se mai aglomereaza aproape deloc podul. Si oricum continuarea se face pe 2 benzi spre vacaresti sau spre Mihai Bravu asa ca introduc o probleme in plus prin incadrarea de pe banda 3 pe 2. Numai proiecte fara cap. La podul de la Vitan sau cel de la Timpuri Noi nu ar face asa ceva.
primarele
07 Mar 08:04
+0
VOTURI
-0
Mai bine il lasati asa, decat sa dureze vreo 30 de ani lucrarile. Singura solutie de a fi facut mai repede ar fi sa va duceti sa-l cautati pe Apolodor din Damasc.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h