Polițiști bucureșteni, REŢINUŢI. Sunt CERCETAŢI pentru TÂLHĂRIE şi FURTTrei polițiști din Sectorul 5 ai Capitalei au fost reținuți fiind acuzați că ar fi furat din locuințele celor cercetați. În sarcina lor li se aduc şi acuzaţii de tâlhărie.

Politisti bucuresteni retinuti pentru furt din locuinte
Polițiști bucureșteni reținuți pentru furt din locuințe
Foto: observatorbn.ro

Polițiștii deposedau victimele de bunurile din casă. Celor 3 agenți ai Poliției li se aduc mai multe acuzații, printre care: furt și complicitate la furt.

Comunicatul Poliției:

Prin ordonanţele din data de 04.12.2014 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii BACIU IONUŢ CRISTIAN, DOBRE ALEXANDRU STELIAN şi NICULESCU OVIDIU IOAN, agenţi de poliţie în cadrul Poliţiei Sectorului 5, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie, respectiv complicitate la tâlhărie.

Din probatoriul administrat până în prezent au rezultat următoarele:

La data de 23.12.2013, inculpaţii BACIU IONUŢ CRISTIAN, DOBRE ALEXANDRU STELIAN şi NICULESCU OVIDIU IOAN s-au deplasat la standul comercial pe care persoana vătămată M.D. îl deţine în cadrul unui complex comercial din sectorul 2 şi, în scopul de a crea aparenţa desfăşurării unei activităţi poliţieneşti, şi-au declinat calitatea de lucrători de poliţie.

În continuare, inculpaţii BACIU IONUŢ CRISTIAN şi DOBRE ALEXANDRU STELIAN au prezentat câte o legitimaţie cu inscripţia „Poliţia Română", după care le-au cerut persoanei vătămate şi martorului B.C. să închidă standul comercial şi să pună „la vedere" orice mijloace de comunicare (telefoane mobile, laptop); în acest context, inculpatul DOBRE ALEXANDRU STELIAN a ameninţat-o pe persoana vătămată că o va „reţine pentru 30 de zile" şi îi va întocmi dosar penal, deoarece este la a doua „abatere" pentru evaziune fiscală, precum şi că îi va confisca suma de 3800 lei reprezentând încasările obţinute în acea zi; inculpatul BACIU IONUŢ CRISTIAN i-a pretins martorului B.C. această sumă de bani, pe care ulterior şi-a însuşit-o;

Totodată, inculpatul BACIU IONUŢ CRISTIAN i-a cerut pe un ton autoritar martorului B.C. să „scoată tot ce are prin buzunare", însuşindu-şi astfel suma de 40 lei, în timp ce inculpatul DOBRE ALEXANDRU STELIAN, prin exercitarea de ameninţări, a deposedat-o pe persoana vătămată M.D. de suma de 2500 dolari americani.

La data de 27.12.2013, inculpaţii DOBRE ALEXANDRU STELIAN, BACIU IONUŢ CRISTIAN şi NICULESCU OVIDIU IOAN s-au prezentat la un stand din acelaşi complex comercial, administrat de persoana vătămată Y.X.J. şi au invocat faţă de aceasta calitatea de lucrători de poliţie aflaţi în „control"; inculpatul DOBRE ALEXANDRU STELIAN i-a prezentat persoanei vătămate o legitimaţie inscripţionată „Poliţia Română", după care a ameninţat-o pe persoana vătămată că îi va închide punctul de lucru, pretinzând de la aceasta suma de 9000 lei. Urmare a acestor ameninţări, a primit de la persoana vătămată Y.X.J. suma de 7000 lei.

La data de 04.11.2014 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus reţinerea inc. BACIU IONUŢ CRISTIAN pe o durată de 24 de ore.

Ceilalţi doi inculpaţi, DOBRE ALEXANDRU STELIAN şi NICULESCU OVIDIU IOAN, se află în stare de detenţie, fiind anterior trimişi în judecată în stare de arest preventiv de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea, în aceeaşi perioadă, a unor fapte similare, pentru care au fost condamnaţi în primă instanţă de către Tribunalul Bucureşti.

În cursul zilei de mâine urmează a fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă a celor trei inculpaţi.

Etichete: Bucureşti, cercetaţi, furt din locuinţe, poliţişti, victime

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h