Polițistul - hologramă, noua soluție a Poliției Locale București pentru informarea cetățenilorUn nou tip de polițist va intra pe străzile Capitalei: polițistul - hologramă. Poliția Locală a Municipiului București tocmai a cumpărat un sistem interactiv tridimensional de informare a cetățenilor. Practic, la o simplă apăsare pe un ecran, își va face apariția o hologramă reprezentând o "persoană preînregistrată care va da direcții și informații în funcție de meniul programat de administratorul sistemului". Noul sistem va fi instalat în Centrul Vechi. Poliția Locală, condusă de Ion Țincu, a plătit pentru noul sistem 75.000 euro. Pe de altă parte, conducerea Aeroportului Otopeni a plătit în aprilie anul trecut doar 24.000 euro pentru trei holograme.

Politisti - holograma in Capitala, noua solutie a Politiei Locale pentru informarea cetatenilor
Polițiști - hologramă în Capitală, noua soluție a Poliției Locale pentru informarea cetățenilor

Bucureștenii vor primi informații de interes public de la un polițist - hologramă. Poliția Locală București, instituție subordonată municipalității, a achiziționat la începutul acestei luni un "sistem interactiv tridimensional de informare a cetățenilor, sistem de proiecție tridimensională holografică a unei înregistrări video interactive".

Practic, utilizatorul va selecta dintr-un meniu afișat pe un ecran tip touch-screen informația pe care dorește să o afle. În acel moment sistemul va reda o imagine 3D de tip hologramă, reprezentând o persoană preînregistrată, care va comunica informațiile solicitate.

"Rolul funcțional al acestui sistem este similar cu cel al unui infokiosk, dar va beneficia de o interfață umană familiară și prietenoasă", se precizează în caietul de sarcini. 

Dispozitivul şi imaginea proiectată vor avea o înălţime de 170-180 cm, o lăţime de 30-40 cm şi o adâncime de 100-120 cm. Imaginea se va vedea bine şi în prezenţa luminii artificiale, iar sistemul va oferi şi "condiţii acustice optime" pentru a se înţelege clar informaţia transmisă. Câmpul de vizibilitate al imaginii/hologramei va fi de 360 grade. 

Furnizorul sistemului va asigura un pachet minim de 5 înregistrări, fiecare cu o durată de maxim două minute. De asemenea, tot furnizorul va asigura și instalarea sistemului în locația pusă la dispoziție de Poliția Locală, mentenanța acestuia și programarea sistemului pentru o perioadă de 12 luni de la data punerii în funcțiune. 

Noul sistem interactiv de informare a cetățenilor va fi instalat în Centrul Vechi al Capitalei.

Constractul pentru această achiziție a fost atribuit firmei SC Avitech Co SRL cu sediul în Voluntari. Valoarea contractului este de 335.999 lei cu TVA (75.000 euro). 

Și pe Aeroportul Internațional Henri Coandă au fost instalate în aprilie 2014 trei holograme care oferă pasagerilor informaţii legate de trecerea mai rapidă prin controlul de securitate şi produsele care sunt permise la bordul avionului. Prețul de achiziție al acestora este însă considerabil mai mic comparativ cu sistemul achiziționat de Poliția Locală București, condusă de Ion Țincu. Astfel, conducerea Aeroportului Internaţional Henri Coandă a alocat circa 24.000 de euro pentru a dota sala de aşteptare cu cele trei holograme. În această sumă intră și mentenanţa celor trei holograme. Firma care a livrat aceste dispozitive este Fragard Iaşi.

Etichete: politia locala, poliţist, realitatea

0/1 COMENTARII
Miliţia Locală
19 feb 21:33
+0
VOTURI
-0
„Poliția Locală, condusă de Ion Țincu, a plătit pentru noul sistem 75.000 euro. Pe de altă parte, conducerea Aeroportului Otopeni a plătit în aprilie anul trecut doar 24.000 euro pentru trei holograme.”

Încă un tun marca Poliția Locală! Sau ce proști ăia din Otopeni că n-au știu cum să fure mai mult!

Ce rost are Piliția asta Locală? Primesc o grămadă de bani, mașini noi, uniforme, alocații de hrană (!!!), față de Poliția... normală, care încă umblă cu niște Loganuri vechi de când lumea.
Poliția Locală a primit drepturi, dar ce pregătire au agenții ăștia? Știu să dea cu pumnul, așa cum au fost filmați în numeroase ocazii! Atât!

Să nu politizăm Poliţia, creând o forţă paralelă, aflată la dispoziţia Primarilor!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE