Poliția Locală a ieșit în patrulare pe biciclete de lux. Cum arată polițiștii pe Segway de 8500 euroPoliția Locală a Municipiului București a scos pe teren bicicletele electrice cu autoechilibru (Segway) la aproape jumătate de an de la achiziționarea lor. Instituția a plătit pentru fiecare astfel de vehicul 8.500 euro. 

Poliția Locală a cumpărat în decembrie 2013 zece biciclete electrice cu autoechilibru, cunoscute sub denumirea Segway. Pentru fiecare dintre ele a plătit 8.500 euro, mai mult decât pentru un autoturism Dacia Logan, care costă 6.890 euro. 

Bicicletele de lux au fost scoase pe traseu la aproape jumătate de an de la realizarea achiziției, deși ele ar fi trebuit folosite din primăvară.  "Acum sunt la nivel de antrenament", explica pentru B365.ro, Răzvan Popa, purtător de cuvânt al Poliției Locale, în luna mai. De fapt, antrenamentul a durat câteva luni bune având în vedere perioada trecută între momentul încheierii contractului și intrarea pe traseu a noilor vehicule. 

Polițiștii locali din centrul vechi, care folosesc acum vehiculele Segway, spun că este o metodă de patrulare foarte eficientă, având în vedere că în zona centrului vechi nu este permis accesul mașinilor. 

Poliția Locală a Municipiului București nu a organizat o licitație pentru atribuirea contractului în valoare de 389.000 lei (85.000 euro), ci a apelat la o procedură de trimitere cerere de ofertă. În final, contractul a fost atribuit firmei SC Nextel Business Solutions SRL. Conform site-ului Ministerului de Finanțe, această firmă are cinci salariați, iar ca obiect de activitate "alte activitati de telecomunicatii". Firma declarată câștigătoare are sediul într-un apartament din Drumul Taberei. 

Noile Segway sunt dotate cu cască de protecție de culoare albă inscripționată PLMB, cutie depozitare caschetă și documente specifice activității de ordine publică atașată de ghidon, avertizare acustică și sistem de iluminare pe timp de noapte cu leduri.

Anul trecut Poliția locală a făcut mai multe achiziții pentru parcul auto al instituției. Pe lângă cele zece Segway, Poliția Locală a cumpărat și o mașină de teren cu capacității off-road și două motociclete. Vezi detalii despre aceste achiziții AICI.

Etichete: politia locala, Politia Locala a Municipiului Bucuresti, realitatea, Segway

0/3 COMENTARII
dfdfgfdgdf
18 Jul 11:39
+0
VOTURI
-0
sau tantalaii de ziaristi mananca ce nu trebuie,n-ar fi prima oara...
Seg-WAY
17 Jul 15:22
+0
VOTURI
-0
Pe siteul lor, cel mai scum segway posibil, cu dotari de varf , TVA si garantie costa 7400 euro. Cum au dat tantalaii nostrii 8500 de euro nu poate demonstra decat coruptia infinita care e ca o raie in tara asta. Cineva, undeva, cumva, tine toata tara asta in evul mediu. Acel cineva, sa plateasca pentru rahatul in care nu meritam sa fim.
Cris
17 Jul 14:41
+0
VOTURI
-0
Tara moare si baba se piaptana sau "Aici sunt banii dumneavoastra",,,, Dupa ce Robert Negoita, primarul sectorului 3 a achizitionat scutere a cate 20.000 de euro bucata, dtotate cu aspirator pentru a rezolva cacatul de caine de pe trotuare, acum au aparut politisti SF pe strazi.

In conditiile in care prostii platesc de ce n-am da banii chiar si pe o tichie de margaritar?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE