Policlinica Titan stă să se prăbuşească peste pacienţi şi personalul medical



În urmă cu 18 ani, Policlinica Titan a fost expertizată seismic. Datele tehnice rezultate din expertiză au arătat că acest imobil trebuia consolidat în maxim doi ani de la realizarea expertizei tehnice. Însă, Municipalitatea anunţă că o nouă expertizare a clădirii şi lucrările de consolidare vor fi demarate după ce se vor vinde spaţiile concesionate medicilor care îşi desfăşoară activitatea în această policlinică.

Policlinica Titan a fost expertizată seismic, în urmă cu 18 ani. Datele tehnice rezultate din expertiză au arătat atunci că acest imobil se încadra în categoria de urgenţă U1, privind prioritatea lucrărilor de intervenţie, şi trebuia consolidat în maxim doi ani de la realizarea expertizei tehnice. "Policlinica Titan risca sa se prabuseasca in orice moment. Conform expertizei tehnice realizate in 1996 Policlinica Titan a fost incadrata in lista cladirilor cu "bulina rosie" si se recomanda consolidarea cladirii in maxim 2 ani. De atunci au trecut 18 ani si autoritatile nu au luat nici o masura. Acum Municipalitatea vrea sa scape de aceasta problema prin vanzarea spatiilor medicale catre medici. Oare cine va fi raspunzator in situatia in care Policlinica Titan va cadea la urmatorul cutremur?", a scris o bucureşteancă, într-o sesizare trimisă pe adresa redacţiei B365.ro.

Click pe imagine pentru mărire

În replică, reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că Municipalitatea deţine doar o listă a clădirilor expertizate şi încadrate în clase de risc seismic, având numai destinaţia de locuinţă, iar în cazul Policlinicii Titan se va face o nouă expertizare seismică după ce vor fi vândute spaţiile concesionate medicilor care îşi desfăşoară activitatea în acest imobil. "Nu cunoaştem cine a deţinut în proprietate acest imobil la nivelul anului 1995, cand a fost realizată expertiza, de ce nu a fost consolidată în termenul specificat şi nici dacă până în anul 2008 au fost făcute lucrări de consolidare. Trecerea imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea unele unităţi sanitare de interes local din domeniul privat al statului şi administrarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea consiliilor locale al sectoarelor municipiului Bucureşti, s-a făcut pe baza H.C.G.M.B. nr. 1.096 din 2.10.2002. În anexa 1 a acestei hotărâri s-a aflat şi Centrul de diagnostic şi tratament "Titan". Intabularea dreptului de proprietate în favoarea Municipiului Bucureşti pentru acest imobil, a fost înscris în Cartea Funciară în anul 2008. Majoritatea medicilor titulari ai cabinetelor medicale preluate în concesiune, au adresat P.M.B. solicitări pentru cumpărarea spaţiilor respective. În prezent este în derulare procedura de vânzare, iar după finalizarea acesteia, se va stabili procentul din suprafaţa clădirii care va rămâne în proprietatea municipalităţii, urmând ca de comun acord şi cu ceilalţi proprietari să aloce fonduri, în limita bugetului anual aprobat pentru a se realiza:

- o nouă expertizare a imobilului conform normativului seismic în vigoare P100/2008

- proiectul de consolidare

- execuţia lucrărilor", au declarat reprezentanţii Primăriei Capitalei, pentru B365.ro.

„Programul pentru Prevenirea si Managementul Riscului la Dezastre Naturale, Componenta B: Reducerea Riscului Seismic" iniţiat de actualul Minister al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prevede consolidarea cladirilor publice de importanta vitala si a celor in care se desfasoara servicii publice de importanta vitală pentru societate, a caror functionalitate în timpul si imediat dupa producerea unui cutremur puternic trebuie sa se asigure integral. Lista obiectivelor incluse în program cuprinde: puncte de comanda protectie civila si statii pompieri, sedii structuri pentru asigurarea ordinii publice, sedii centre de control în caz de dezastru, prefecturi, consilii judetene, primarii, centre de salvare, spitale de urgenta (cladiri/corpuri cu blocuri operatorii si sectii de reanimare) nominalizate în Planurile de Aparare, constructii în domeniul educatiei (unitati de învatamânt superior si centre pentru protectia copilului) şi cladiri publice importante. Astfel, întrucât policlinicile nu asigură asistenţă medicală de urgenţă şi nu sunt incluse în programul MDRAP, Policlinica Titan nu poate fi inclusă în această listă.

Etichete: cladiri risc seismic, expertiza seismica, realitatea, risc seismic, Sectorul 3

0/1 COMENTARII
oprica
28 nov 15:03
+0
VOTURI
-0
lasa mai, ca avem autostrada suspendata aprobata.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE