Politehnica București intervine în cazul cărților scrise de deținuți și susținute de profesorii săiComisia de Etică şi Integritate Academică a Universităţii Politehnica din Bucureşti va analiza documentele semnate de cadre didactice din UPB pentru susţinerea publicării unor lucrări scrise de către deţinuţi, iar concluziile vor fi "aplicate cu celeritate", anunță instituția.  Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a cerut, luni, Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) să solicite universităţilor o analiză punctuală a cazurilor în care profesorilor din respectivele instituţii au dat recomandări pentru cărţi scrise de deţinuţi.

Politehnica Bucuresti intervine in cazul cartilor scrise de detinuti si sustinute de profesorii sai
Politehnica București intervine în cazul cărților scrise de deținuți și susținute de profesorii săi

Universitatea Politehnica din Bucureşti anunță, miercuri, că a luat la cunoştinţă din presă despre documentele semnate de cadre didactice din UPB pentru susţinerea publicării unor lucrări având drept autori persoane private de libertate.

"În Carta Universităţii Politehnica din Bucureşti se prevede că membrii comunităţii academice au dreptul «de a exprima liber opinii profesionale în spaţiul universitar şi de a iniţia acţiuni în nume propriu, în afara acestui spaţiu, dacă nu afectează prestigiul învăţământului şi demnitatea profesiei». În baza legislaţiei în vigoare şi Cartei UPB, demersul cadrelor didactice care au iniţiat în nume personal documentele pentru susţinerea publicării lucrărilor scrise de către persoanele private de libertate va fi supus analizei Comisiei de Etică şi Integritate Academică. Concluziile Comisiei de Etică şi Integritate Academică vor fi publicate pe site-ul universităţii şi aplicate cu celeritate", potrivit sursei citate.

Reprezentanţii UPB au precizat că documentele semnate de cadrele didactice nu reprezintă angajamente ale instituţiei de învăţământ superior, ci puncte de vedere exprimate în nume personal.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a cerut, luni, Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) să solicite universităţilor o analiză punctuală a cazurilor în care profesorilor din respectivele instituţii au dat recomandări pentru cărţi scrise de deţinuţi.

Sursa: Mediafax

Etichete: comisia de etică, detinuti, profesor, Universirsitatea Politehnic București

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE