Poliţia Română NU poate folosi 4.000 de maşini noi pe care le-a cumpărat. CARE ESTE MOTIVULPoliţia Română NU poate folosi cele 4.000 de maşini Dacia Logan pe care le-a cumpărat pe motiv că dacă le instalează girofar, aşa cum cere legislaţia, autoturismele pierd garanţia de trei ani. 

Politia Romana NU poate folosi 4.000 de masini noi pe care le-a cumparat. CARE ESTE MOTIVUL (Foto b.politiaromana.ro)
Poliţia Română NU poate folosi 4.000 de maşini noi pe care le-a cumpărat. CARE ESTE MOTIVUL (Foto b.politiaromana.ro)

Poliţia Română se află într-o situaţie extrem de jenantă. În loc să folosească cele 4.000 de Loganuri noi cumpărate de minister, poliţiştii sunt obligaţi să se chinuie tot cu maşinile vechi în prag de casare. Problema a apărut în urma contractului de achiziţie. "Nu au luat maşinile cu girofaruri cu gândul că le vor pune pe cele de pe maşinile vechi, pe care le casează. Numai că au făcut prost contractul de achiziţie a maşinilor noi: dacă montează girofarurile, pierd garanţia. Avem o situaţie penibilă, maşinile vechi cu girofar sunt trase pe dreapta pentru că nu mai sunt bune, iar cele noi merg fără girofar, ceea ce înseamnă că nu pot interveni la urgenţe, nu pot urmări infractori. Au luat 4.000 de Loganuri, toate fără girofaruri, şi la Poliţie, şi la Jandarmi şi la ISU. Mai bine luau mai puţine maşini pe care să le poată folosi oamenii", a declarat Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor ProLex, pentru ziarulring.ro.

Emanoil Bele, lider ProLex Poliţia Ilfov, spune că lipsa girofarurilor face ca autoturismele noi să fie aproape inutilizabile. "Dacă nu ai girofar şi sirenă, nu poţi să te deplasezi la o urgenţă pentru că pui în pericol siguranţa circulaţiei, legea prevede să ai şi semnale acustice, şi luminoase, or, maşinile noi nu au nici una, nici cealaltă. Dacă loveşti pe cineva când alergi la o urgenţă, eşti vinovat, pentru că nu ai respectat legea. Totodată, nu poți opri maşini în trafic, nu poţi asigura protecţia unui perimetru în care s-a întâmplat un accident pe timpul nopţii. Maşinile noi nu au nici măcar CASCO. Mai mult, sunt maşini cu motor de 1,2 pe benzină cu care nu poţi să fugi, nu poţi face depăşiri. Sunt mai mult maşini de transport. Nici pentru patrulare nu sunt bune, că, dacă observi o maşină suspectă, nu zic un BMW, un Logan mai mare, nici măcar pe ăla nu-l prinzi. Cei din minister au dat o explicaţie idioată: nu au pus girofaruri ca să cumpere mai multe maşini, care sunt în garanţie trei ani În continuare am rămas doar cu cele vechi pentru care avem aceeaşi problemă: nu sunt piese. Faci comandă în teritoriu să-ţi aducă o piesă, aştepţi luni de zile să vină, până atunci se mai strică altele şi o treci pe dreapta. Maşinile vechi pe care le avem sunt într-o stare de uzură foarte avansată; la nivel naţional, peste 60% din autoturisme sunt în prag de casare. Poliţiştii plătesc în continuare bani din buzunarul lor pentru piese şi pentru inspecţia tehnică periodică a maşinilor", a precizat Emanoil Bele. 

Etichete: Dacia Logan, garanţie, girofar, instalare girofar, maşini, Poliţia Română

0/1 COMENTARII
adriana anghel
28 Sep 12:19
+0
VOTURI
-0
Contractele de achizitii facute de mantuiala in asa fel incat sa ti bati joc linistit de haina...statului......cateodata ne meritam soarta doar pentru ca ne este lene sa gandim.....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE