Poliţist urmărit penal pentru lovituri cauzatoare de moarte, în cazul parcagiului mort la Secţia 10Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a anunţat, marţi, că un poliţist de la Secţia 10 de Poliţie este urmărit penal pentru lovituri cauzatoare de moarte, după moartea parcagiului în sediul secţiei de poliţie. Potrivit reprezentanţilor PTB, poliţistul în cauză este cercetat în stare de arest preventiv, măsură dispusă începând cu data de 11 martie. La Secția 10 de Poliție din Capitală au avut loc și alte incidente violente, anul trecut.

Tanarul gasit mort in Sectia 10 de Politie l-ar fi injurat pe politistul care l-a omorat in bataie
Tânărul găsit mort în Secţia 10 de Poliţie l-ar fi înjurat pe poliţistul care l-a omorât în bătaie
Foto: stradadebuzau.ro

UPATE: Brigada Activiştilor din Domeniul Drogurilor a organizat un protest la Poliţia Capitalei. Manifestanţii au vrut să atragă atenţia asupra neregulilor din secţiile de poliţie şi asupra faptului că o infracţiune nu reprezintă un motiv să fie omorât un om în bătaie. Protestul a fost organizat, timp de 30 minute, după ce un tânăr care cerea bani pentru parcări a fost ucis în bătaie la Secţia 10 de Poliţie, informează Realitatea TV. Un poliţist de la Poliţia Capitalei a fost arestat preventiv în acest caz.

"Având în vedere solicitările mass-media formulate în cursul zilei curente, Compartimentul de informare si relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 04.03.2014, în jurul orelor 23.00, în sediul Secţiei 10 Poliţie (str. Stelea Spătaru nr. 15, sector 3) s-a produs decesul unui bărbat în vârstă de 26 de ani.

Drept urmare, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost constituit un dosar penal având ca obiect stabilirea circumstanţelor în care s-a produs decesul persoanei în cauză.

La data de 05.03.2014 a fost efectuată autopsia medico-legală de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici".

În cauză se efectuează acte de urmărire penală, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB, sub aspectul infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 195 Cod penal, faţă de un agent de poliţie din cadrul acestei secţii. Agentul de poliţie în cauză are calitatea de inculpat şi este cercetat în stare de arest preventiv, măsură dispusă de Tribunalul Bucureşti la data de 11.03.2014 (anterior, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore).

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Vom reveni cu informaţii suplimentare, în funcţie de evoluţia cercetărilor", informează PTB, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Un tânăr de 26 de ani a murit, pe 4 martie, în incinta secţiei 10 de Poliţie. Prietenii acestuia susţin că a fost bătut de poliţişti, în aceeaşi secţie unde, toamna trecută, un alt bărbat s-a aruncat de la etaj, în timp ce era audiat. În luna august, alt bărbat acuza că a fost bătut de polițiștii de la Secția 10. Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au declarat atunci că tânărul nu prezenta urme exterioare de violenţă. Mai multe detalii AICI.

Citeşte şi: APADOR -CH: În cazul parcagiului decedat la secția de Poliție au fost încălcate drepturile omului

"Serviciul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti este împuternicit să comunice următoarele:

Din dispoziţia Şefului Poliţiei Capitalei, comisar-şef de poliţie Mihai Pruteanu, imediat după producerea incidentului din data de 4 martie a.c, au fost demarate verificări cu privire la modul de respectare a procedurilor legale de către întregul personal al Secţiei 10 Poliţie, urmând a fi dispuse măsuri în consecinţă.

Reamintim că, la data de 4 martie a.c., un tânăr de 26 de ani a decedat în incinta subunităţii de poliţie.

În cauză a fost constituit un dosar penal aflat în competenţa de soluţionare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Conducerea Poliţiei Capitalei transmite condoleanţe familiei îndoliate", anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis, marţi. 

Etichete: moarte sectia 10, mort, poliţist, poliţist Bucureşti, sectia 10, Secţia 10 Poliţie, urmărit penal

0/2 COMENTARII
ionut
14 mai 15:25
+0
VOTURI
-0
cine ascris mesajul asta citez
dar prefer ca parcangii sa fie batuti amendati si sai doara decat sa ne fie frica de ei spuse de un cretin sa se puna an locul mortului !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! asta ca sa vada si el ce aseamna sa nu ai un ban din ce sa supravietuiesti an ziua de azi esti un cretin si inbecil daca ai putut sa spui asa ceva .
andrei
18 mar 17:01
+0
VOTURI
-0
Nu laud moartea unui om.

Dar prefer ca parcagii sa fie batuti, amendati si sa ii doara decat sa ne fie noua frica de ei.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE