Poliţistul Marian Daniel Popa, REŢINUT pentru 24 de ore după ce a şantajat un dezvoltator imobiliarProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 16.10.2015, a inculpatului POPA MARIAN DANIEL, inspector de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 26 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de şantaj.

Angajatul din Primaria Sectorului 3, suspect de mita si proxenetism, a fost RETINUT
Angajatul din Primăria Sectorului 3, suspect de mită şi proxenetism, a fost REŢINUT
Foto: realitatea.net


Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :

În perioada iulie 2015 - octombrie 2015, inculpatul Popa Marian Daniel a constrâns un dezvoltator imobiliar (denunţător în cauză) să îi remită, fie un apartament cu două camere situat într-un imobil aflat în construcţie în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, fie o garsonieră dublă plus alte lucrări de construcţie, ambele evaluate la o valoare de 45.000 euro, ameninţându-l pe omul de afaceri cu acte păgubitoare, respectiv efectuarea unor demersuri la instituţiile abilitate ale statului care ar fi putut avea ca rezultat fie împiedicarea finalizării construcţiei, fie imposibilitatea înstrăinării de către acesta din urmă a locuinţelor respective.
Ca urmare a unor discuţii purtate de inculpatul Popa Marian Daniel cu omul de afaceri a fost stabilit faptul că acesta din urma se obliga să remită ofiţerului de poliţie 36.500 euro, bani în schimbul cărora, inculpatul Popa Marian Daniel urma să renunţe la toate intenţiile sale legate de sesizarea instituţiilor abilitate să se pronunţe cu privire la legalitatea imobilului respectiv.
La data de 16 octombrie 2015, în biroul denunţătorului s-a prezentat inculpatul Popa Marian Daniel unde a primit suma de 36.500 euro, acţiune urmată de semnarea unui înscris sub semnătură privată intitulat "contract de despăgubire" , încheiat pentru a da o aparenţă de legalitate, moment în care s-a procedat la constarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului Popa Marian Daniel i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Etichete: daniel marian popa, dezvoltator imobiliar, şantaj

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE