Poliţistul Marian Godină a vrut să îşi dea DEMISIA. O echipă a IGPR face verificări la BraşovPoliţistul Marian Godină, cunoscut pentru postările amuzante de pe Facebook, a anunţat, marti, ca isi va demisia, la o zi dupa ce relatese ca a avut probleme cu sefii din cauza ca luase carnetul de conducere unui sofer care mergea in masina cu "directoarea de la Crucea Roşie Brasov". Poliţia Română anchetează situaţia semnalată de poliţistului Marian Godină.

Politistul Mihai Godina
Politistul Mihai Godină

O echipă a Direcţiei de Control Intern din Poliţia Română s-a deplasat, marţi, la Braşov pentru a verifica situaţia semnalată de poliţistul Marian Godină, a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În plus, IPJ Brasov a emis un comunicat de presă în care susţine că "în data de 08.02.2016, la Inspectoratul Județean de Poliție Brașov s-a prezentat doamna M.L. pentru a fi primită în audiență de conducerea Inspectoratului. Având în vedere că aspectele ce făceau obiectul reclamației erau de competența Poliției Municipiului Brașov, cererea de primire în audiență a fost declinată spre competentă soluționare la Poliția Municipiului Brașov":

"Reclamația a fost înregistrată la IPJ Brașov sub numărul 90223/10.02.2016 și a fost repartizată spre verificare Biroului Control Intern. Doamna care a solicitat audiența a fost primită în audiență de adjunctul șefului Poliției Municipiului Brașov.
În fapt, reclamanta precizează faptul că se afla pasager într-un autoturism care a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliției Rutiere Brașov, în data de 08.02.2016 , ora 9.20, pe str. Lungă din Municipiul Brașov. În această calitate, doamna M.L. a reclamat atitudinea necorespunzătoare a polițistului în momentul constatării și aplicării sancțiunii contravenționale a conducătorului auto.

În prezent se fac verificări de natură deontologică în legătură cu aspectele semnalate de către reclamantă.
Fondul problemei îl constituie în fapt comportamentul polițistului, iar sub aspectul aplicării măsurilor legale aceasta s-a făcut cu respectarea legislației în vigoare", precizează IPJ Braşov. 

Mihai Godină a ameninţat, marţi, pe Facebook, că îşi dă demisia din Poliţie: "M-a sunat tata plangand, mama a fost dusa de urgenta la spitlajlul judeten din brasov si nu e bine deloc. Nu mai vreau politie nu mai vreau nimic. Urasc politia brasov si toti sefii ce o conduc. Vreau ca mama mea sa fie bine. Nu ma pot calma, vreau sa imi aud mama. Voi militienilor ati reusit. Imi voi da azi demisia. O vreau pe mama, vreau sa o aud pe mama. Atat!!!!". 

La circa o ora si jumatate de la publicarea randurilor in care invoca demisia, postarea a fost stearsa de pe pagina de Facebook a lui Marian Godina, relatează HotNews. 

Ulterior, poliştistul glumeţ a revenit, anunţând că nu demisionează:

"Nu am să demisionez. Sunt mai bine acum când am aflat că mama e bine. Nu eu sunt subiectul corpului de control care a fost azi la Brasov, ci alții.

Când am scris cartea FLASH-URI DIN SENS OPUS, mi-am propus să schimb acest sistem şi o voi face.Voi merge până la capăt. Vă mulțumesc că-mi sunteți alături! Mai am multe de spus!

Şefii mei de la Braşov au dat-o azi la întors cum au putut, neştiind că întâmplarea aceea cu doamna directoare ar fi trebuit să fie ultima lor problemă, e un caz minor. Urmează altul, pe care nu îl vor putea întoarce nicicum, pentru că nu obişnuiesc să arunc vorbe aiurea, fără să ştiu că nu pot demonstra ce zic. În plus, şi colegii mei mă susțin şi se bucură de ce se întâmplă la Braşov. Mâine vor avea o zi şi mai grea! Mult mai grea!!! Sunt curios ce comunicat vor da mâine. Vă repet, eu sunt bine! Vă mulțumesc încă o dată!

Într-o postare anterioară, Godină spunea că "astăzi a fost într-adevăr la Inspectoratul General al Poliției Române"ş

"Nu am fost chemat, am fost invitat, pentru că ştiau că voi veni azi în Bucureşti pentru a semna cărți şi pentru a pregăti lansarea. I-am invitat şi pe ei şi mi-au spus că vor veni cu plăcere.

Am discutat şi despre ce va urma... Vă mulțumesc mult pentru susținere, vă rog să aveți încredere în mine şi să nu aveți nicio clipă impresia că acesta e un mesaj impus de cineva."

Contactata de B1 TV, Luana Minea, director la Crucea Rosie Brasov, consilier judetean din partea PSD, a declarat:

"Domnul Godina nu s-a prezentat. El a inventat un pieton. Noi contestam in instanta acest lucru, si anume amenda. Eu nu intru intr-o polemica cu domnul Godina. Eu il dau in judecata pentru ca nu s-a prezentat si ca a fost arogant. Dansul a cerut actele masinii. Eu m-am prezentat ca fiind directorul institutiei pentru ca masina era inscrisa pe Crucea Rosie.

Nu era nicio intimidare. Am intrat in masina, nu am dat niciun telefon. Au venit cu semnale sonore si cu girofare sa ne aresteze. Am dat certificatul de masina si nu am facut alte lucruri. Nu am intimidat. Nu sunt politie, nu sunt... ce sa intimidez. Am incercat sa-l conving sa ne spuna ce s-a intamplat.

Nu am condus, dar am fost martor cand a inventat un pieton. Orice cetatean al tarii acesteia poate sa sesizeze un abuz. Din punctul meu de vedere, toti martorii unui abuz pot face acest lucru".

 

Poliţistul de Rutieră, care a publicat recent o carte în care povesteşte despre peripeţiile din trafic, a scris pe pagina sa de Facebook că în urma unui incident din trafic, în care a oprit o maşină în care se afla Directorul Crucii Roşii din Braşov, a avut probleme cu superiorii săi, care l-au acuzat că nu s-a prezentat şi că ar fi avut un "ton arogant".

În urma acuzaţiilor, mama sa a ajuns la spital în stare gravă, iar acum poliţistul spune că vrea să-şi dea demisia.

"Am fost de serviciu pe 8 februarie 2016, adică săptămâna trecută, şi am oprit o maşină al cărei şofer nu a acordat prioritate unui pieton, care a trebuit să se oprească pentru a nu fi lovit. M-am prezentat, i-am cerut actele şoferului şi i-am spus că i se va reţine permisul. În timp ce mă duceam spre maşina poliţiei, de pe locul din dreapta faţă a maşinii oprite a coborât o doamnă care a venit la mine şi mi-a zis, «Staţi că nu e chiar aşa, staţi să negociem că eu sunt directoarea de la Crucea Roşie Braşov şi colaborez cu şefii tăi». Mi-am făcut treaba şi i-am reţinut permisul şoferului", a scris Godină pe pagina sa de socializare.

În urma acestui incident, poliţistul de la Rutieră susţine că a fost chemat de superiorii săi şi luat la rost, acuzat că a avut un limbaj licenţios şi nu s-a prezentat în momnentul în care a cerut documentele la control.

"Astăzi, 15.02.2016, am fost chemat la Biroul de Control Intern unde a trebuit să dau explicaţii pentru comportamentul avut faţă de şofer. Doamna m-a reclamat că, deşi şoferul m-a întrebat cum mă cheamă, am refuzat să-i spun şi i-am zis pe un ton arogant că scrie pe procesul-verbal cum mă cheamă. Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat că mi-am permis să nu ţin cont că doamna are funcţie", mai scrie Godină pe Facebook.

Marian Godină a înregistrat conversaţia avută cu şoferul autoturismului şi a făcut publică înregistrarea din care reiese că şi-a spus numele şi că limbajul său nu a fost unul neadecvat.

 

Etichete: Mihai Godina, politistul glumet

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h