Ponta acuză PNL că foloseşte tragediile ca să câştige capital politic: "Ăsta e un semn de barbarism"Premierul Victor Ponta i-a luat apărarea ministrului de Interne Gabriel Oprea şi a acuzat PNL că foloseşte tragediile ca să câştige capital politic. "Ăsta e un semn de barbarism", a spus Ponta.

Ponta acuza PNL ca foloseste tragediile ca sa castige capital politic: "Asta e un semn de barbarism"
Ponta acuză PNL că foloseşte tragediile ca să câştige capital politic: "Ăsta e un semn de barbarism"
Foto: tsdtg-jiu.ro

Ponta a declarat, vineri, in sedinta de Guvern, ca tragedia in care un politist a murit, marti seara, in urma unui accident in timp ce se afla in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea, nu trebuie folosita "in scopuri politice". Premierul a transmis condoleante familiei tanarului Bogdan Cosmin Gigina, in varsta de 28 de ani, dar si "colegilor de munca" ai acestuia, subliniind ca tine sa le multumeasca politistilor mereu pentru activitatea lor.

"As vrea sa incep insa cu a-mi exprima solidaritatea si condoleante pentru familia politistului mort la datorie, cel care a decedat marti, miercuri, stiu ca s-au intamplat toate acele lucruri.

Exista o ancheta in curs si vreau sa multumesc tuturor celor care isi fac datoria si celor care uneori, din pacate, platesc un pret mult prea mare pentru ceea ce fac in fiecare zi, pentru ca societatea romaneasca sa functioneze", a spus prim-ministrul, citat de ziare.com.

In continuare, Ponta a facut un apel sa nu mai fie folosita aceasta tragedie "in scopuri politice".

"Mi-as dori ca si noi ca societate sa nu mai folosim, vorbesc de oamenii politici, sa nu mai folosim tragediile in scopuri politice. De fiecare data cand se intampla o tragedie, apar aceiasi oameni politici care tipa si folosesc fie tragediile, fie arestarile, ca sa castige un pic de capital politic si asta e un semn de barbarism in politica si poate reusim sa scapam de el", a acuzat Victor Ponta.

De asemenea, acesta a tinut sa dea vina pe starea drumurilor din Romania si a mentionat ca in tara exista "tot felul de capcane mortale", care sunt apoi mediatizate dupa intamplarea unei tragedii.

"Fiind vorba despre o ancheta in curs, vreau sa vedem cum se pot intampla asemenea lucruri, in special pe partea de CNADNR si administratie locala. Avem gropi in asfalt, avem tot felul de zone periculoase.

Sunt convins ca peste tot in tara exista tot felul de capcane mortale si doar dupa ce se intampla o mare tragedie se afla despre ele. O societate normala ar trebui sa ia masuri inainte, nu dupa ce se intampla asemenea lucruri", a mai precizat prim-ministrul.

In timp ce Victor Ponta facea aceste declaratii, in dreapta lui se afla chiar Gabriel Oprea, insa ministrul de Interne, din a carui coloana oficiala facea parte tanarul politist care a murit, nu a luat deloc cuvantul in transmisiunea in direct.

Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a declarat, joi, că ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, trebuie să lămurească urgent situaţia privind moartea poliţistului care însoţea coloana oficială în care el se afla. În caz contrar, Gorghiu spune că nu există o altă soluţie decât demisia sau demiterea. Copreşedintele PNL i-a mai reproşat lui Oprea că a minimalizat o tragedie printr-un comunicat vag al Poliţiei Capitalei.

Poliția Capitalei a anunțat joi că polițistul Bogdan Cosmin Gigină, care a decedat marți în urma unui accident de motocicletă, se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Etichete: gabriel oprea, politist mort, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE