Ponta anunţă că nu mai răspunde întrebărilor jurnaliştilor din trusturile restante la plata taxelorPremierul Victor Ponta a anunţat, luni, pe pagina sa de Facebook, că refuză să mai răspundă întrebărilor jurnaliştilor unor trusturi de presă care au restanţe la plata taxelor şi impozitelor.

Ce s-a decis la "grupul de la Craiova" in sedinta comuna a Guvernelor Romaniei, Serbiei si Bulgariei
Ce s-a decis la "grupul de la Craiova" în ședința comună a Guvernelor României, Serbiei și Bulgariei
Foto: ziuanews.ro

"Doresc sa lamuresc situatia foarte clar si sa explic refuzul meu de azi de a raspunde la intrebarea unui anume jurnalist ( si chiar as dori sa aflu parerea celor care citesc aceasta pagina de FB!).

Ocupand o functie publica, platita din banii contribuabililor, este corect si obligatoriu sa raspund la intrebarile ( si sa particip la emisiunile) tuturor reporterilor si jurnalistilor reprezentand companiile de presa care platesc corect taxe si impozite - oricat de critice sunt acestea fata de activitatea mea!

Ca sef al Guvernului insa, in contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie sa dau un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscala, nu platesc nici macar contributiile sociale ale salariatilor (uneori nici salariile!) si fac concurenta neloiala celor cinstiti si corecti. Si primul gest normal e sa nu raspund in niciun fel intrebarilor acestora!

Daca patronii si managerii lor se hotaresc sa intre in legalitate si normalitate inseamna ca scopul a fost atins. Altfel nu as face decat sa incurajez asemenea atitudini ( inclusiv atacurile la adresa ANAF din partea celor subiectivi deoarece se afla chiar ei in culpa)", a anuntat Victor Ponta, pe Facebook.

Victor Ponta a răspuns luni unei întrebări referitoar la presupusele abuzuri ale ANAF, în astfel de cazuri: "Dacă există abuzuri ale ANAF, cu siguranță vor fi sancționate, dar văd că există o frăție a evazioniștilor fiscali. Există companii și în media care datorează 100 de milioane de lei și care critică. Evident că ei se luptă cu ANAF-ul, ca să nu plătească taxe și impozite. Cei care critică ar trebui să plătească ei înșiși"  -a declarat Victor Ponta, într-o conferință de presă

Etichete: facebook, impozite, jurnalisti, taxe, taxe şi impozite, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE