Ponta, dispus să îl propună pe Iohannis ministru de Finanţe. Antonescu: Iohannis nu e economistPremierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că este dispus să-l propună pe Klaus Iohannis ca vicepremier şi ministru de Finanţe, întrucât cele două funcţii sunt conexate în actuala structură a Guvernului, acest lucru nefiind valabil pentru posturile de vicepremier şi ministru de Interne. În replică, liderul PNL, Crin Antonescu a precizat că Iohannis nu este economist.

Ponta: Presedintele CEC va fi schimbat
Ponta: Președintele CEC va fi schimbat
Foto: ziuanews.ro

"Dacă aşa mi se cere, îl propun pe Klaus Johannis ministru de Finanţe şi viceprim-ministru, pentru că funcţia de viceprim-ministru e legată de Ministerul de Finanţe. Aşa a decis Parlamentul USL", a declarat Victor Ponta adăugând că o asemenea legătură nu este prevăzută între postul de vicepremier şi portofoliul Internelor, scrie Româniatv.net.

Totodată, Ponta a spus că este dispus să numească imediat noi miniştri liberali sau chiar interimari la portofoliile vacante, dacă varianta ester agreată de PNL. "Dacă domnul Crin Antonescu vrea să pună interimari nişte liberali, îi pun în seara asta, dar ei spun 'Nu vreau'", a spus premierul.

Acesta susţine că, în cadrul discuţiilor din USL a făcut deja concesii, referindu-se la faptul că renunţat la propunerea numirii lui Daniel Constantin drept vicepremier. "Eu am cedat deja. Dar uneori când cedezi, rişti să faci o nedreptate", a spus Ponta referindu-se la preşedintele PC care nu va mai fi vicepremier. "Daniel Constantin a fostr bun când a mers în campanie cu noi. Acum nu mai e bun", a mai spus Ponta, referindu-se la poziţia liberalilor faţă de numirea unui vicepremier din partea PC.

În priveşte faptul că miniştrii PNL care şi-au anunţat demisiile din Guvern nu au fost încă eliberaţi din funcţie, Ponta a spus că aceştia încă sunt oficial miniştrii deoarece, în calitatea lor de ordonatori principali de credite, nu pot fi eliberaţi de responsabilităţi câtă vreme de prezenţa unor miniştri plini depinde funcţionarea unor ministere foarte importante. "Mi se pare o chestiune de seriozitate instituţională", a conchis Victor Ponta.

În replică, liderul PNL, Crin Antonescu a precizat că Iohannis nu poate fi numit ministru la Finanţe pentru că nu este "economist" şi nici "finanţist", notează jurnalul.ro.

Etichete: Crin Antonescu, Klaus Iohannis, ministru de Finanţe, vicepremier, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE