Ponta: DNA nu are competenţa de a ancheta cauze legate de alegeri. Îi voi cere explicaţii lui KovesiPremierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, a afirmat că va cere procurorului general, la şedinţa CSM, explicaţii privind acţiunile Parchetului în cazul referendumului, arătând că a fost informat că DNA nu are competenţa de a ancheta cauze legate de alegeri, ci doar probleme de corupţie.

Ponta: DNA nu are competenta de a ancheta cauze legate de alegeri
Ponta: DNA nu are competenţa de a ancheta cauze legate de alegeri

Eu nu pot să convoc CSM, dar voi participa luni la şedinţa deja convocată şi voi cere ca procurorul general, doamna Kovesi, să prezinte o informare despre ceea ce în acest moment, aşa cum arată, este o acţiune de persecuţie politică a oamenilor care au votat la referendum. Din ceea ce mi-au spus colegii de la Ministerul Justiţiei, DNA nici nu are competenţa de a ancheta decât cauze de corupţie, nu cauze care ţin de alegeri. Voi cere explicaţii de la procurorul general", a declarat Ponta la Realitatea TV.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, că îi cere ministrului intermiar al Justiţiei, premierul Victor Ponta, să sprijine demersul de clarificare a acţiunilor Parchetului în cazul referendumului.

Premierul Victor Ponta a declarat pentru MEDIAFAX, că va participa, luni, la şedinţa CSM, ca ministru interimar al Justiţiei, menţionând că este de acord cu preşedintele interimar, Crin Antonescu, în legătură cu ceea ce se întâmplă în aceste zile "împotriva oamenilor care au votat".

Etichete: anchetă, CSM, Kovesi, referendum, Victor Ponta

0/17 COMENTARII
Mirela
16 Aug 12:54
+0
VOTURI
-0
Este pentru prima dată după Revoluţie când se demonstrează o asemenea fraudă. Hoţiile USL-istilor ne-au facut de rusine in toata lumea. Chiar si reprezentantul Departamentului de Stat American spunea că SUA este preocupată de fraudele de proporţii care ar fi avut loc la referendum.
Corina
16 Aug 12:53
+0
VOTURI
-0
Cei care au votat de mai multe ori trebuie să plătească. Sper ca procurorii să-şi îndrepte atenţia şi asupra păpuşarilor din spatele acestui simulacru de referendum. Mă refer la baronii USL şi primarii de pe feudele lor.
Zeku
16 Aug 12:53
+0
VOTURI
-0
Ponta si gasca lui de primari corupti au furat peste 2 milioane de voturi. Cum altfel s-ar explica prezenţele de peste 200 % în localitati prafuite din cele mai sărace zone ale ţării.
Mihaela
16 Aug 12:53
+0
VOTURI
-0
Sunt mirata de modul grosolan in care USL incearca sa manipuleze opinia publica si sa creeze panica in randul populatiei. Actiunea Parchetului este una absolut legala si normala intr-un stat de drept. Trebuie sa se lamureasca odata toate suspiciunile care planeaza asupra desfasurarii acestui referendum. Cei care au votat corect si au fost de buna credinta nu au absolut nici un motiv sa se ingrijoreze. Iar cei care au incalcat legea trebuie sa raspunda.
Coco
16 Aug 12:52
+0
VOTURI
-0
Banuiesc ca exista indicii serioase de frauda pentru toate persoanele care sunt acum chemate la Parchet. Am incredere in independenta Justitiei, iar Parchetul are tot dreptul sa cerceteze eventualele nereguli. Daca nu sunt vinovati de vot multiplu sau alte neregului nu au de ce sa se teama.
jan
16 Aug 12:52
+0
VOTURI
-0
Nimeni nu poate nega ca Ponta si alcoolitii au pus presiune pe judecatori impingandu-i sa amane decizia care in baza dovezilor era foarte simpla: REFERENDUM NELEGITIM, iar in secunda doi Basescu ar fi trebuit sa se intoarca la Cotroceni si Crin la balamuc.

Este foarte grav ce se intampla deoarece legile statului sunt calcate in picioare, chiar ignorate de actuala putere. Am decazut ca popor , ne-am pierdut identitatea in Europa, suntem aproape exclusi din Europa, suntem etichetati ca popor de mana a treia.
Victorie
16 Aug 12:51
+0
VOTURI
-0
Cu alte cuvinte,se poate declara oficial ca referendumul a fost fraudat de catre mafiotii USL. Fraude care depasesc orice imaginatie, localitati in care procentajul la vot a fost de 250%. Aceste fraude depasesc orice imaginatie. Prin urmare,Basescu se reintoarce la Cotroceni pentru a ne scoate din rahatul in care ne-a bagat USL.
Razvan
16 Aug 12:51
+0
VOTURI
-0
Adevarul incepe sa iasa la iveala odata cu verificarea listelor de catre CCR. In Gorj si in alte orase din sudul tarii s-au constatat deja fraude uriase unde procentajul celor care au votat illegal a depasit 180%. Au votat mortii, copii de 16-17 ani, altii au votat de 10-15 ori, traseismul electoral a fost in floare. Uite asa cei 7.4 milioane sunt de fapt vreo 6 cu indulgenta.
Vera
16 Aug 12:50
+0
VOTURI
-0
E normal sa inceapa curatenia ,se tot vorbeste de Gorj ca toti am votat cu acest usl ,dar nu este adevarat ,daca s-a votat 200% cu ,,acestia" , noi ceilalti care am fost si suntem pentru solidaritate , dreptate,integritate ,adevarata democratie unde ne aflam????
Ponta a bagat spaima in CCR
16 Aug 12:50
+0
VOTURI
-0
Este clar ca Ponta si-a pus gheara si peste judecatorii CCR. Este clar ca au fost amenintati,.pusi sub o presiune crunta si au incercat sa boicoteze ei de data asta verdictul mult asteptat de CCR. Dar, sa nu disperam deoarece acum vor iesi la iveala fraudele primarilor USL din tara. Acum vom vedea cu adevarat dosare penale si arestari in masa, deoarece au fost zone in care s-a votat 250%, iar localitatile respective nu aveau nici macar 80% din populatia localitatii. Cum va explicati diferenta de 170% in plus??? Tot raul spre bine si sigur Basescu va triumfa si din aceasta mizerie in care a fost bagat de USL.
Referendum facut pe acte false
16 Aug 12:48
+0
VOTURI
-0
Doamna judecator Aspazia Cojocaru a spus: „ Totul s-a bazat pe date false, referendumul trebuia anulat” Ce mai putem comenta in acest caz? Ca Basescu trebuie sa fie la Cotroceni, iar Antonescu, internat intr-un spital de nebuni. Pentru ca cu asta inca o luna si ceva la Cotroceni si cu Ponta premier , vor arunca tara in cea mai crunta criza pe care ar putea sa o aiba. Atentie mare, lucrurile nu sunt in ordine, ambitia bolnava a USL-ului, daca o mai toleram mult, ne va costa de nu o sa putem duce nici ziua de maine la sfarsit! Oameni buni, este clar, referendumul s-a facut pe baza de date false, ce vreti mai mult ? Vom avea poate de castigat ca toti primarii USL vor intra la puscarie, deoarece stim bine de fraudele care le-au facut, dar nu ne ajuta cu nimic dupa ce vom intra in abisul saraciei. Ori ne trezim acum si facem ceva, ori renuntam la batalie, dar atunci sa nu mai aud niciun sustinator al USL-ului ca moare de foame, ca este dat afara din casa, ca i s-a luat masina, ca nu au bani pt copii la scoala, si atunci ar trebui pe toti sa ii luam la suturi si sa le aducem aminte ca au contribuit la aceasta situatie !
Mirela
16 Aug 12:48
+0
VOTURI
-0
Criza politică se adânceşte. Acesta este rezultatul direct al faptului că USL nu ştie să piardă. Se agaţă de proceduri pentru a prelungi nepermis şi nejustificat interimatul lui Crin Antonescu.
Reanalizarea listelor electorale va duce la constatarea fraudei masive comise de USL – cele peste 1,5 milioane de voturi pe liste suplimentare în localităţi care nu sunt turistice vor fi date în vileag ca voturi multiple. Se va constata astfel furtul masiv comis de USL.
Costel
16 Aug 12:47
+0
VOTURI
-0
Acum vom vedea cu adevarat dosare penale si arestari in masa, deoarece au fost zone in care s-a votat la dublu, iar localitatile respective nu aveau nici macar un punct turistic. Cum va explicati ca au votat 200% ??? Tot raul spre bine si sigur Basescu va triumfa si din aceasta mizerie in care a fost bagat de USL.
Mon`Lisu
16 Aug 12:46
+0
VOTURI
-0
Oameni buni, este clar, referendumul s-a facut pe baza de date false, ce vreti mai mult ? Vom avea poate de castigat ca toti primarii USL vor intra la puscarie, deoarece stim bine de fraudele care le-au facut, dar nu ne ajuta cu nimic dupa ce vom intra in abisul saraciei. Ori ne trezim acum si facem ceva, ori renuntam la batalie, dar atunci sa nu mai aud niciun sustinator al USL-ului ca moare de foame, ca este dat afara din casa, ca i s-a luat masina, ca nu au bani pt copii la scoala, si atunci ar trebui pe toti sa ii luam la suturi si sa le aducem aminte ca au contribuit la aceasta situatie !
alex
16 Aug 12:45
+0
VOTURI
-0
Romanii care au votat nu sunt anchetati sau hartuiti. Este o noua incercare a USL de a crea o noua teama in randul populatiei, de a-i dezinforma si de a incerca sa-si manipuleze propriul electorat. Cei care sunt chemati la Parchet sunt doar aceia asupra carora exista suspiciuni de frauda. Mi se pare absolut normal ca, in cazul in care sunt sesizari privind eventuale nereguli sau ilegalitati, Parchetul sa-si faca treaba si sa cerceteze.
Anca
16 Aug 12:45
+0
VOTURI
-0
Nu cred ca cei de la Parchet au cum sa ancheteze 8 milioane de romani, cei care au fost la vot. Este absolut logic si toata lumea stie acest lucru, dar interesul lui Ponta si Antonescu este sa creeze piste false pentru populatie. Justitia este si trebuie sa ramana independenta. Cei vinovati trebuie sa plateasca, iar treaba organelor de ancheta este tocmai acela de a descoperi pe cei care au incalcat legea.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE