Ponta: Economia României, în creştere cu 3,2%, în primul trimestru al anuluiPremierul Victor Ponta a anunţat, luni seară, că cifrele preliminare pentru primul trimestru al anului 2014 arată o creştere economică de 3,2%.

Ponta anunta ca economia Romaniei a crescut cu 3,2% in primul tremestru, potrivit datelor preliminare
Ponta anunţă că economia României a crescut cu 3,2% în primul tremestru, potrivit datelor preliminare
Foto: tsdtg-jiu.ro

"Dacă într-un moment pozitiv pentru economia românească, în 2013, am previzionat o creştere de 1,6%, iar creşterea economică a fost de 3,5%. Pentru anul 2014 cifrele preliminare pe primul trimestru arată o creştere de 3,2%", a declarat premierul, citat de româniatv.net.

Totodată, Ponta a reiterat intenţia Guvernului de a reduce CAS-ul la angajator cu 5%. "Reducerea CAS este punctul 1 pe agenda discuţiilor cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială (...) Singura cerinţă a mediului de afacerieste reducerea taxării pe forţa de muncă. Problema României şi a întregii Europe este faptul că, peste 15-20 de ani, dacă nu reuşim să creăm locuri de muncă, nu va mai avea cine să ne plătească pensiile", a afirmat Victor Ponta.

Pentru a compensa scăderea veniturilor generată de scăderea CAS, există trei surse posibile: încasări suplimentare, reducere unor tipuri de cheltuieli şi noi venituri. Însă Ponta nu a exclus o creştere a deficitului bugetar "Banii pentru CAS nu vor veni din cer. Vor veni din aceste trei surse sau dintr-o posibilă creştere a deficitului. Însă Tratatul fiscal al UE pe care l-a semnat pentru România Traian Băsescu impune condiţii extrem de dificile pentru creşterea cheltuielilor", a spus Ponta.

În ce priveşte eventuale creşteri salariale în sectorul bugetar, Ponta a fost categoric: "În 2014 nu putem face alte creşteri salariale. Prefer să spun adevărul cu tot riscul electoral. Tot ce am promis în 2012 - reîntregirea salariilor, reîntregirea pensiilor militare, returnarea CAS la pensionari şi refacerea pensiilor diplomaţilor - s-a terminat de plătit. Mai avem doar la personalul navigant şi o categorie de grefieri care au avut de suferit".

Etichete: cas, creştere economică, economie, reducere CAS, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE