Ponta explică "episodul MTO" de la Cotroceni: Mă enervasem pe Ioana Petrescu. Eram super nervosFostul premier Victor Ponta a explicat, într-o emisiune la Antena 3, celebrul episod MTO - momentul petrecut în 2014 la Palatul Cotroceni la consultările pe tema reducerii CAS. Ponta spune că se supărase pe ministrul de Finanţe Ioana Petrescu, pentru că nu-i ascultase sfatul şi nu "tăcuse din gură" în faţa lui Traian Băsescu, de unde şi privirea sa în imaginile date publicităţii la acea vreme de fostul preşedinte.

Ponta explica "episodul MTO" de la Cotroceni
Ponta explică "episodul MTO" de la Cotroceni

"(Poza - n.r.) a fost foarte bună, pentru că mă enervasem pe Ioana Petrescu. Eram super nervos, pentru că i-am zis înainte să mergem: fata mea, mergem la cel mai mare bandit din istoria României. Orice va spune, nu răspunzi, că nu-ţi vrea binele. Şi a început Băsescu: a, dumneavoastră, cu studii la Harvard. Am zis: clar, acum o face", a explicat Ponta, într-o emisiune satirică, la Antena 3.

Fostul premier a spus că Ioana Petrescu era "foarte bună, foarte deşteaptă, dar nu era de Dâmboviţa", astfel încât a intrat în capcana lui Traian Băsescu şi a devenit "victimă colaterală totală".

Întrebat despre privirea sa în imaginile surprinse pe înregistrarea dată publicităţii de Traian Băsescu în iulie 2014, din timpul consultărilor pe tema reducerii CAS, Ponta a spus că a fost provocată de Ioana Petrescu, despre care îşi zicea că trebuie să "tacă din gură" pentru că Băsescu "nu-i vrea binele".

"Eu ştiam (cum face Traian Băsescu n.r.), pentru că o păţisem înainte", a mai precizat Ponta.

Fostul premier a comentat şi episodul "Fă Doina", din timpul inundanţiilor din 2014, afirmând din nou că nu a spus cuvântul "Fă" către ministrul Doina Pană, însă a glumit că acum, când nu e presa prezentă, o salută pe aceasta cu "Fă doamnă Doina".

Victor Ponta a vorbit şi despre postările sale de pe Facebook, afirmând că "îi place la nebunie" platforma de socializare şi regretă că nu a descoperit-o mai devreme. "Cu Facebook m-au dat jos, acum mă ridic la loc", a spus fostul candidat la alegerile prezidenţiale, adăugând că acum este uşor să le dea altora "lecţii" de pe internet.

"Când eram cu funcţii, cu şefime, nu prea aveam voie şi nu trebuia să spun tot ce gândesc. Acum pot, că ce sunt eu, deputat de Gorj? M-or alege oamenii din nou", a mai spus Ponta.

Candidatura la Preşedinţie

Pe de altă parte, Victor Ponta a declarat că nu mai este interesat de şefia PSD sau de funcţia de premier şi nici nu ar mai candida la preşedinţie, pentru că "în mod normal, oricine candidează de la PSD câştigă primul tur şi pierde în turul doi", adăugând că speră să îşi scrie memoriile în libertate.

"N-aş mai candida la preşedinţie... Ce mi-a trebuit (...) În mod normal oricine candidează de la PSD câştigă primul tur şi pierde în turul doi. Adică ori sunt nebun, ori a început să-mi placă. Dacă-i dintr-un tur da, dacă sunt două tururi nu", a declarat Ponta.

Sursa: news.ro

Etichete: Ioana Petrescu, MTO, Traian Băsescu, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h