Ponta: Facem o comisie care va ancheta cum au fost achiziţionate terenurile lui BăsescuPremierul Victor Ponta a declarat că s-a luat o decizie la nivelul USL de a fi înfiinţată o comisie parlamentară care va analiza terenurile achiziţionate de preşedintele Traian Băsescu. Concret, va fi investigat modul în care acestea vor fi achiziţionate, dacă au fost respectate legile.

Victor Ponta, criticat la Mica Publicitate
Victor Ponta, criticat la Mica Publicitate

„Parlamentarii au decis înfiinţarea unei comisii de anchetă prin care persoane ale statului s-au implicat în achiziţionarea unor terenuri de către persoane private. Este vorba despre caul Călăraşi şi despre primul om în stat", a declarat premierul, informează romaniatv.net.

În urmă cu câteva zile, fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a declarat că în septembrie a achiziţionat un teren agricol de 290,41 hectare în judeţul Călăraşi, contractând un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro şi achitând din surse proprii aproape 280 de mii de euro.

"În data de 9 septembrie 2013, am achiziţionat un teren în suprafaţă de 290,41 ha, în judeţul Călăraşi,de la o societate românească având asociat unic un cetăţean italian. Terenul a fost plătit dintr-un credit bancar ipotecar în valoare de 1.028.507,55 euro şi din surse proprii până la concurenţa sumei de 1.306.845 euro , adică suma de 278.337,45 euro", a spus Ioana Băsescu.

Etichete: basescu, comisie, Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE