Guvernul va introduce o acciză de 7 eurocenţi la litrul de carburantPremierul Victor Ponta a anunţat, luni, concluziile negocierilor dintre Guvern şi FMI cu privire la bugetul de stat pe 2014. Pensiile vor fi indexate cu 3,76%, salariul minim ar putea creşte in două etape, ajungând la 900 de lei la 1 iulie 2014, fiind introdusa si o acciză de 7 eurocenţi la litrul de carburant.

Victor Ponta
Victor Ponta

"Am stabilit pentru anul viitor un deficit bugetar de 2,2% din PIB, în scădere faţă de anul acesta, însă un deficit care va fi luat în calcul într-un PIB care anul viitor se consideră că îşi va continua creşterea, cu 2,2%. Pentru investiţii, am prevăzut sa depăşească 6% din PIB" a anunţat Ponta, conform Realitatea.net.

În privinţa salariului minim, se va lua in calcul creşterea la 850 lei incepând cu 1 ianuarie şi la 900 lei incepând cu 1 iulie. "Avem şi un fond de creştere a salariilor în domeniul bugetar. Nu va fi o creştere egală. Ci un ţintită pe categorii. Dau ca exemplu: vom continua negocierile pentru a stabili gradul in care vor creştere salriile medicilor rezidenţi, debutantilor si altor categorii pentru care trebuie să luăm, decizii de creştere.  Toate pensiile vor fi indexate cu 3,76%", a spus Ponta.

De asemenea, Victor Ponta a susţinut că în angajamentul faţă de FMI va exista un angajament de scădere semnificativă, de 5%, a contribuţiilor de asigurări sociale in al doilea semestru al anului viitor.

Guvernul va introduce si o acciză de 7 cenţi la litrul de carburant, fie benzină, fie motorină, banii astfel colectaţi urmând să fie vărsaţi într-un fond special destinat investiţiilor în infrastructura rutieră, a anunţat premierul Victor Ponta (n.r. premierul Victor Ponta a anunţat că acciza va fi de 0,7 eurocenţi pe litru, dar consilierul premierului, Mirel Palada, a revenit ulterior şi a precizat că acciza va fi de "7 cenţi" pe litru.)

Totodata, nivelul contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) va fi redus cu 5 puncte procentuale din al doilea semestru al anului viitor, dacă Guvernul va identifica până la 1 iulie toate resursele care să permită compensarea integrală a efectelor acestei măsuri, a anunţat premierul Victor Ponta.

Guvernul va creşte cu 25% redevenţele pentru resursele naturale, cu excepţia celor de petrol şi gaze, a declarat luni premierul Victor Ponta, în urma finalizării negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisiei Europene (CE).

Etichete: FMI, pensii, Ponta, ponta fmi, salarii

0/1 COMENTARII
Alt_Radu
05 Nov 01:38
+0
VOTURI
-0
Nu cumva e o dubla impunere? Rovigneta si acciza pentru infrastructură rutieră (adica gropi si nesimtire)?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE