Ponta: "Iohannis şi-a prelungit vizita la Washington ca să asiste la Festivalul Cireşilor înfloriţi"Fostul premier Victor Ponta îl atacă pe preşedintele Klaus Iohannis, aflat în SUA, unde a participat la un summit consacrat ameninţării nucleare, spunând că şeful statului "şi-a prelungit vizita la Washington ca să asiste la Festivalul Cireşsilor infloriti 

"Deci Dl Iohannis si-a prelungit vizita la Washington ca sa asiste la Festivalul Ciresilor infloriti / si nu a avut timp de chestiuni plictisitoare si inutile (cum a facut de exemplu Presedintele Erdogan care a avut intalniri separate de peste o ora si cu Barack Obama si cu Joe Bidden - ce sa faca Dl Iohannis la intalniri, are o poza si un "shake hands" cu Obama care i-a si spus ceva politicos, a fost la masa, gata - e suficient)! M-am linistit , Dl Iohannis "ne-a scos din izolare" asa cum a promis. Doar ca daca o tine in ritmul asta cu cheltuielile de deplasari externe trecem cu deficitul de 3% din PIB si nu ne mai salveaza nici macar tehnocrata Doamna Dragu!", a scris Victor Ponta pe facebook.

Lideri din circa 50 de ţări, inclusiv preşedintele roman Klaus Iohannis, s-au întâlnit la Washington pentru un summit consacrat ameninţării nucleare.

Preşedintele şi soţia sa, Carmen, au avut la Washington şi o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti. 

 Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, după Summitul privind Securitatea Nucleară, că România s-a angajata la o serie de măsuri în acest domeniu, precum consolidarea capacităţilor de investigaţii criminalistice şi îmbunătăţirea securităţii transportului materialelor nucleare şi radioactive.

"Am anunţat o serie de noi angajamente pe care România şi le-a asumat cu acest prilej, şi anume: consolidarea capacităţilor naţionale pentru investigaţii criminalistice în domeniul nuclear, prin implementarea unui sistem-pilot de depistare a circulaţiei şi transportului surselor radioactive, dezvoltarea şi implementarea unui curs naţional de training pe tema culturii securităţii nucleare, o nouă contribuţie voluntară la Fondul de Securitate Nucleară al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică", a spus Klaus Iohannis.

"România are o serie de realizări în domeniul securităţii nucleare, care trebuie recunoscute şi asumate ca atare. Am folosit acest prilej pentru a le evidenţia. Acestea reprezintă suficiente motive pentru a fi cu adevărat mândri de conduita noastră şi suntem convinşi de perspectivele pentru dezvoltarea în continuare a programului nuclear românesc", a mai spus preşedintele.

Etichete: Klaus Iohannis, Klaus Iohannis SUA, Victor Ponta

0/1 COMENTARII
gaudi
02 Apr 12:13
+0
VOTURI
-0
Bine ca nu s-a operat la ghenunchi...cand trebuia sa se opereze la cap.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE