Ponta: Linia de metrou spre aeroportul Henri Coandă-Otopeni este ineficientă economicLinia de metrou care leagă Aeroportul Henri Coandă de Bucureşti este ineficientă din punct de vedere economic, deoarece traficul de pasageri ar fi mic, iar veniturile din bilete nu ar acoperi nici măcar costul de întreţinere, nu numai investiţia, consideră premierul Victor Ponta.

Udriste: Magistrala 6 de metrou a obtinut toate avizele de specialitate si avizul preliminar
Udriște: Magistrala 6 de metrou a obținut toate avizele de specialitate și avizul preliminar

Şeful Executivului a declarat, vineri, că linia de metrou care leagă Aeroportul Henri Coandă de Bucureşti este ineficientă din punct de vedere economic, deoarece traficul de pasageri ar fi mic, iar veniturile din bilete nu ar acoperi nici măcar costul de întreţinere, nu numai investiţia. Această afirmaţie a fost făcută de premier în timp ce aştepta ca scutul de forare să străpungă peretele staţiei de metrou Orizont, pe şantierul de construcţie al liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate, în contextul în care a anunţat că pentru linia de metrou spre aeroportul Henri Coandă-Otopeni au fost alocaţi bani doar pentru studii de fezabilitate, scrie Mediafax.

"Sigur că e o chestiune modernă să ai legătură de metrou cu aeroportul, orice capitală are chestia asta, dar problema e să ai şi trafic, că, dacă n-ai trafic, ai băgat banii şi nu-ţi scoţi nici banii de întreţinere", le-a spus premierul ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, şi reprezentanţilor constructorului, firma Astaldi, implicaţi în proiectul din Drumul Taberei.

Oficiali din Ministerul Transporturilor au precizat că viitoarea linie preia şi călătorii care s-ar îndrepta spre zonele de locuit din zona de nord a Capitalei, o zonă în plină dezvoltare, precum şi pe cei care s-ar duce la cumpărături în centrele comerciale aflate în preajmă.

"Ştiu că sunt şi mall-uri, cu toate celelalte, dar câţi se duc cu metroul la mall ? Ştiţi vreunul care merge cu metroul la mall ?", i-a întrebat Ponta.

"Mai merg. Acum s-a deschis şi promenada şi se circulă mult cu metroul, mai ales tineretul", a spus unul dintre cei prezenţi, iar ministrul Transporturilor a arătat că, în urma unui studiu făcut de japonezi, s-a constatat că traficul ar fi de 40.000 de călători pe zi, pe cele 12 staţii ale tronsonului.

"Dar nu acoperă. Nu vorbesc de costurile investiţiei, vorbesc de întreţinere", a explicat premierul.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor i-au spus lui Ponta că va fi o şedinţă comună cu toate părţile implicate în construcţia acestei linii de metrou pentru a analiza o posibilă reducere a costurilor.

"Japonezii ne păstrează creditul, dar la preţul ăla, e greu", le-a mai spus premierul.

În urmă cu două luni, premierul a anunţat că proiectul Magistralei 6 de metrou, pe tronsonul Gara de Nord-Aeroportul Henri Coandă, început în 1999, va fi finalizat doar după ce autorităţile vor încheia lucrările la tronsonul Drumul Taberei-Universitate şi linia spre Lacul Străuleşti.

La acel moment, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Keiji Yamamoto, subiectul central al discuţiei fiind proiectul Magistralei 6 Gara de Nord - Aeroportul Henri Coandă, care, începând din 2010, beneficiază de un sprijin important din partea guvernului Japoniei printr-un împrumut de 41,8 miliarde yeni (aproximativ 300 milioane de euro) acordat României.

După întâlnire, ministrul a afirmat că doreşte continuarea construcţiei Magistralei 6 de metrou, care să lege reţeaua existentă cu Aeroportul Otopeni, proiect despre care fostul ministru Relu Fenechiu spunea că este prea scump şi nu este justificat de traficul existent.

Etichete: magistrala 6, metrou aeroport, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, Victor Ponta

0/9 COMENTARII
un doctor
13 Nov 15:58
+0
VOTURI
-0
Sa mearga Ponta dimineata pe DN 1 spre Bucuresti si sa vada ca face 10 km intr-o ora din cauza traficului.
Dart bineinteles daca ai antemergatori cu girofar, nu-ti pasa.Poate se razgandeste cum s-a razgandit si cu Crin....
Roxana
10 Nov 12:38
+0
VOTURI
-0
Ce gandire de retardat are si Ponta asta! El are impresia ca toti ne-am nascut cu cheile de la masina in mana. Pacat ca din cauza gandirilor retardate ale oamenilor care ne conduc, niciodata nu vom evolua si noi. La cati bani se strang din buzunarul nostru, nu-i asa ca preferi sa investesti intr-o noua masina,Ponta? Decat sa-ti dai interesul si pentru binele populatiei? Penibil si IDIOT mai esti!
Dr. Taci
09 Nov 23:32
+0
VOTURI
-0
PONTA, esti un IDIOT, daca habar n-ai ce se intampla in tara asta, taci macar din gura, nu-ti mai da cu presupusul idei creeate de consilieri tai, la fel de prosti ca si tine. Vb aia, daca taceai filozof ramaneai... 'ai de p**a noastra cu conducerea asta!
vlad
09 Nov 14:40
+0
VOTURI
-0
Ce mentalitate penibila!!! Ia sa intrebe el la Malluri cate locuri de parcare au si cati vizitatori, sa vada Ponta ca la Mall Cotroceni de exemplu, cel mai mare mall din Bucuresti 75% din vizitatori vin pe jos, de la statia de metrou Politehnica sau din Drumul Taberei. Sigur ca la Baneasa raportul e altul, dar cu metroul ar fi altceva!!! O linie de metrou ar decongestiona traficul, ar lega definitiv Otopeniul de oras.... daca fac linia aia de metrou inteligent poate o trag si spre Mogosoaia... cum sa gandesti ca o faci doar pentru Otopeni???

Si chiar daca ar fi doar pt aeroport.... pai tu prim-ministru, nu ai de gand sa stimulezi economia, turismul???? sa creasca masiv traficul aerian prin Otopeni??? Trebuie sa gandesti spre viitor, dar astia de la USL se gandesc doar cum sa plateasca pensiile si sa dea ajutoarele alea sociale!!! PENIBIL!!! Ok, nu face spre Otopeni, sa faca nene atunci in Colentina.
Alex
09 Nov 12:30
+0
VOTURI
-0
Uite, eu merg mereu cu metroul la mall! Cred ca d-l Ponta habar n-are ce spune! Va dati seama daca s-ar face metrou la Otopeni, cat ar pierde taxistii si expresul RATB?! Deci, aici sunt mai degraba interese de a proteja pe cineva decat ineficienta metroului!
Mihai
09 Nov 12:09
+0
VOTURI
-0
Cum sa mearga oameni cu metroul daca inca nu exista?
EUJIJI
09 Nov 01:58
+0
VOTURI
-0
Ponta, tu esti ineficient, mai bine da-ti demisia nenorocitule ca nu ai facut nimic, promovezi numai proiecte care aduc distrugere si prea putine benefici...de la Crangasi spre Casa Presei si Baneasa nu este metrou si lucreaza foarte multi in zona aceea (sunt si doua mall-uri in Baneasa) deci sunt calatori. Sunt locuitori in Otopeni care lucreaza in Bucuresti si cred ca le-ar conveni sa mearga mai mult cu metroul decat cu maxi taxi (este si mai ieftin dar si mai rapid) + ca poate mai pot da o fuga pe la Mall-urile din Baneasa in timpul liber. Pe langa toate asta Metrorex mai face bani si din reclama+ spatii comerciale care sunt aproape in fiecare statie de metrou, deci unde vede Ponta ineficienta?
RASCO
08 Nov 23:27
+0
VOTURI
-0
si cine plm il mai ia in seama pe sclavagistu asta infect?
Metrou usor
08 Nov 16:28
+0
VOTURI
-0
Pai si atunci de ce nu se ia in considerare varianta cu calea ferata? Un soi de metrou usor pana in aeroport, cu statii in Otopeni n-ar fi mai rentabil?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE