Ponta: Nu mai luăm bani de la FMI. Anul ăsta am terminat cu datoriile la FMIRomânia a plătit integral datoria la Fondul Monetar Internaţional şi nu va mai împrumuta bani de la Fond, potrivit premierului Victor Ponta.

Victor Ponta, din nou la DNA, marti dimineata
Victor Ponta, din nou la DNA, marţi dimineaţă
Foto: nouarepublica.ro

"Anul ăsta am terminat. Nu mai avem datorii la FMI, nu mai facem. Eventual facem un acord preveniv, bani nu mai luăm. Decizia e una politică, se va referi la o perioadă de timp când nu voi mai fi prim-ministru. Dacă mă întreabă pe mine, e important să negociezi. FMI a zis să nu reducem TVA la pâine. V-am ascultat, am făcut ca mine, a fost bine. Îmi asum eu acest lucru. Dacă ai puterea să negociezi şi te bazezi pe rezultat, e în regulă. Cred că vom avea un nou acord", a spus premierul, sâmbătă seară, într-o emisiune televizată.

Prim-ministrul a adăugat că, din declarațiile publice făcute de reprezentanții coaliției, reiese că ar putea fi încheiat un acord de tip preventiv.

Marți, Victor Ponta afirma că un acord cu FMI, BM și CE are efecte pozitive și preciza că decizia semnării unui nou astfel de document trebuie să aparțină principalilor decidenți politici, scrie romaniatv.net.

Actualul acord cu instituțiile financiare internaționale expiră la finalul acestei luni.

Etichete: acord FMI, FMI, Fondul Monetar Internaţional, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE