Ponta: Toate pensiile vor creşte în 2014Primul ministru Victor Ponta a declarat, luni seară, la România TV, că toate pensiile vor creşte în 2014, admiţând că anterior s-a exprimat greşit când a spus că nu toate salariile şi pensiile vor fi majorate cu 3,75%.

Victor Ponta
Victor Ponta

Dacă iniţial premierul Victor Ponta a anunțat că nu toate salariile şi pensiile vor fi majorate pentru anul viitor cu 3,75%, ci doar persoanele cu venituri mici şi anumite categorii speciale, precum medici rezidenţi şi profesori debutanţi vor beneficia de această mărire, acesta a revenit cu o nouă declaraţie, făcută la România TV. Prim-ministrul a precizat că toate pensiile vor creşte în 2014, scrie româniatv.net.

"A fost o eroare a mea. Eu mă refeream la salarii şi am spus din greşeală şi de pensii. Apoi am vorbit cu doamna Câmpeanu care mi-a spus că există o decizie a CCR din 2010 potrivit căreia pensiile nu pot fi indexate decât cu acelaşi procentaj deoarece au la bază principiul contributivităţii", a declarat Ponta.

"Avem un spaţiu de creştere atât a pensiilor, cât şi a salariilor, important este să vedem exact în ce fel folosim acest spaţiu fiscal. Din punctul meu de vedere - şi este şi cel al ministrului de Finanţe - nu mărim toate salariile şi pensiile cu 3 virgulă ceva la sută, ci încercăm să ne adresăm celor cu venituri mici şi unor categorii speciale, fie că vorbim de medici rezidenţi sau de profesori debutanţi, pentru că, altfel, cei care au deja salarii şi pensii mari nu o să simtă foarte mult cei 3,75%, dar dacă mergem ţintit pe anumite categorii, creşterea va fi mai semnificativă", a spus iniţial Ponta, citat de româniatv.net.

Potrivit Româniatv.net, Guvernul anunţase anterior că există resurse bugetare pentru indexarea pensiilor cu un procent bazat pe inflaţia de anul trecut, de 3,75%.

Etichete: creșteri salariale, majorare pensii, majorare salarii, medici rezidenți, Victor Ponta

0/2 COMENTARII
Bani pentru cine merita
28 oct 21:02
+0
VOTURI
-0
Si apropo, nea' Ponta... O crestere de 3% este la fel si la salarii mici, si la salarii mari.
Daca am salariul de 100 lei, tu mi-l cresti cu 3 lei. Daca am salariul de 10000 lei, cresterea va fi de 300 lei, dar eu deja sunt obisnuit cu cheltuieli mai mari, deci acei 300 lei imi vor folosi la fel ca si cei 3 lei crestere la salariul de 100 lei.
Cresterea procentuala este la fel, indiferent de salariu. Ca tu vrei sa arunci niste praf in ochi si sa spui ca tu cresti doar salariile mici, ca aia cu salarii mai mari sunt oricum bogati si n-au nevoie, macar spune asa. Sa stie lumea pe cine sa voteze la urmatoarele alegeri.

Cu toate ca astea se vor uita cu niste galeti de plastic, o punga de malai si niste voturi furate...
Bani pentru cine merita
28 oct 20:54
+0
VOTURI
-0
Marim pensiile! Cu 3%. Si doar pentru unii...

Maririle astea de pensii si salarii mici sunt exact mita electorala. Asa pot spune unii ca "uite, Ponta mi-a mai dat 10 lei la pensie, pe el il votez!"
Sa nu uitam totusi ca mai era unu', prin 1989, care promitea cresterea salariilor, si-a sfarsit impuscat...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE