Ponta, pentru The Guardian: Voi demisiona dacă voi fi declarat VINOVAT de un judecătorVictor Ponta a declarat, marți, că este pregătit să ajungă în fața instanței pentru a răspunde la acuzațiile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani. Premierul a declarat însă că va demisiona doar după ce va fi condamnat de o instanță judecătorească.

Într-un interviu acordat cotidianului The Guardian, el a respins cererea de a demisiona a lui Klaus Iohannis, președintele României, spunând că nici România, nici Europa nu își pot permite instabilitate politică în fața mișcărilor expansioniste ale Rusiei în Est, potrivit romaniatv.net.

''România se află în cea mai sensibilă zonă a Europei. Sperăm că vom încheia această mică, dar intensă criză politică și că ne vom întoarce la lucru, întrucât Europa are nevoie ca România să fie stabilă și predictibilă în această regiune. Cred că numai Rusia va deschide sticle de șampanie dacă România se va afla într-o criză politică de durată'', a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă va demisiona în cazul în care va fi găsit vinovat de o instanţă judiciară, Ponta a răspuns: "Dacă voi fi declarat vinovat de un judecător, sigur că da. Este absolut clar".

El s-a angajat că, dacă va fi găsit vinovat pentru acele acuzații, va demisiona.

''Dacă sunt declarat vinovat de un judecător, desigur. Este absolut clar'', a spus el, precizând că își poate dovedi nevinovăția în instanță și că încă nu i s-a cerut să își spună propria versiune despre evenimentele respective.

DNA a confirmat că își continuă investigațiile referitoare la rolul lui Victor Ponta în cazul de evaziune fiscală. Acest caz va fi predat unui procuror de anchetă care va decide dacă se va adresa instanței, adaugă publicația britanică.

Însă premierul României susţine că îşi va dovedi nevinovăţia în instanţă, subliniind că magistraţii nu au ascultat încă versiunea lui.

f

Materialul integral poate fi citit, AICI.

Victor Ponta s-a adresat din biroul său la câteva minute după ce Parlamentul a votat împotriva ridicării imunității sale, atrăgând critici din partea președintelui și deschizând perspectiva unei dispute constituționale, continuă The Guardian.

''Regret faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale.

Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană", a afirmat președintele Klaus Iohannis, după votul de marți din parlament.

El a adăugat: ''În continuare consider că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia domnului Victor Ponta din funcția de prim-ministru".

Victor Ponta, liderul Partidului Social-Democrat (PSD), a respins cererea președintelui, pe care o consideră motivată politic, în opinia sa ea având intenția de a oferi sprijin pentru liberali la alegerile parlamentare de anul viitor.

''Sunt sigur că președintele Iohannis pur și simplu își va face treaba și că declarațiile sale au fost simple declarații de sprijin pentru partidul său care este în opoziție și care vrea să câștige alegerile de anul viitor. Dar președintele trebuie să fie președintele tuturor cetățenilor, nu doar al partidului său'', a spus Victor Ponta.

''Încă sunt investigat și voi răspunde la toate întrebările procurorului referitoare la acuzația că în urmă cu opt ani, în calitate de avocat, am fost complice cu un alt avocat la o evaziune fiscală de 10.000 de euro. Voi merge în fața procurorului și, dacă va fi cazul, în fața unui judecător ca un cetățean absolut normal'', a afirmat Victor Ponta.

Procurorii români au anunțat vineri că au lansat o anchetă care îl vizează pe premierul Victor Ponta în legătură cu spălarea de bani și evaziunea fiscală, aruncând una din cele mai sărace țări ale Uniunii Europene într-o criză politică. Ponta neagă acuzațiile și afirmă că deține probe documentare ale nevinovăției sale, conform Agerpres.

Etichete: acuzaţii, condamnare, demisie, DNA, instanţă, the guardian, Victor Ponta, vinovăție

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h