PONTA NU VREA SĂ DEMISIONEZE: "Doar Parlamentul poate să ma demită!După ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut, într-o declarație de presă, demisia din funcția de premier, Victor Ponta a publicat o postare pe Facebook în care precizează că "am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita". Klaus Iohannis a cerut, vineri, DEMISIA PREMIERULUI VICTOR PONTA, URMĂRIT PENAL DE DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Ponta este acuzat şi de conflict de interese, fapte săvârșite în funcția de premier. Preşedintele a avut o întâlnire cu premierul, înainte de a anunţa public că-i cere demisia.

Victor Ponta si-ar fi rugat colegii din Comisia Juridica sa dea un vot "politic, nu juridic"- SURSE
Victor Ponta și-ar fi rugat colegii din Comisia Juridică să dea un vot "politic, nu juridic"- SURSE
Foto: www.turcescu.ro

UPDATE Potrivit deputatului PSD Marcel Celacu Camera Deputaților a cerut vineri Comisiei Juridice, în termen de 5 zile, o primă informare cu privire la cererea procurorilor DNA în cazul deputatului și premierului Victor Ponta. Astfel, Celacu a declarat că abia LUNI CAMERA DEPUTAȚILOR va putea discuta cererea de încuviințare a ridicării imunității deputatului Victor Ponta. 

"Am avut cu Presedintele Iohannis o discutie institutionala extrem de corecta si civilizata! Respect pozitia sa publica dar am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita! Cred ca respectarea principiilor constitutionale este esentiala pt societatea noastra si in niciun caz nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului si a cetatenilor acestei tari! Asta ar insemna dictatura si cred ca la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pt noi toti!", a scris Ponta pe Facebook.

Premierul Victor Ponta este acuzat de fapte penale. După părerea mea, este o situație imposibilă pentru România. Cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla este o criză politică. Solicit DEMISIA PRIMULUI MINISTRU. Aceste lucru i l-am comunicat și premierului, într-o discuție pe care am purtat-o cu el.", a declarat Klaus Iohannis vineri, în jurul orei 13.

La 12.30, premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni, pentru o întâlnire cu preşedintele.

VICTOR PONTA ESTE URMĂRIT PENAL DE DNA PENTRU fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Conform procurorilor, PONTA a săvârșit aceste fapte pe vremea când era avocat. El este acuzat şi de conflict de interese, infracţiune săvârşită în perioada când era premier. Totodată, conform sursei citate, PONTA a folosit o parte din sumele obţinute de la SCA „Şova şi Asociaţii” pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidenţial situat în Bucureşti. 

Preşedintele Klaus Iohannis poate să-l suspende pe VICTOR PONTA, dacă este URMĂRIT PENAL, pentru fapte săvârșite în funcție conform CONSTITUȚIEI. Detalii, AICI.

Vezi și: Ce a făcut PONTA cu banii de la Şova şi de ce e acuzat de conflict de interese ca premier

Etichete: DEMISIA VICTOR PONTA, Victor Ponta, VICTOR PONTA URMARIT PENAL

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h