Ponta: România mai trebuie să cheltuiască peste 3 miliarde de dolari pe investiţii publice în 2014Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că România mai trebuie să cheltuiască peste 3 miliarde de dolari pe investiţii publice în acest an. Potrivit lui Ponta, deși suma respectivă este acoperită de buget, investițiile se fac cu greu, din cauza birocrației.

ALEGERI PREZIDENTIALE: Ponta va fi consiliat in companie de un strateg care a lucrat pentru Obama
ALEGERI PREZIDENTIALE: Ponta va fi consiliat în companie de un strateg care a lucrat pentru Obama
Foto: bestfm.ro

"Am mers pe o cale, altfel corectă, aceea de a scădea în fiecare an deficitul public, de a ne duce spre ţintele europene de deficit structural. Cred însă că în acest an am mers un pic prea repede pe această cale. După 7 luni din anul 2014, România are un deficit al bugetului public de 0,2% din PIB. În mod normal, pentru o economie puternică, consolidată, asta ar fi o veste bună. Pentru o economie ca cea românească, care are nevoie de investiţii, nu cred că e o veste atât de bună", a spus Ponta, la o conferinţă organizată de Ambasada SUA, AMCHAM şi AMRO, transmite Mediafax.

Ponta a precizat că procentul de 2% din PIB pe care România trebuie să îl cheltuiască în continuare ca investiţii publice până la sfârşitul acestui an înseamnă enorm de mult, respectiv peste 3 miliarde de dolari, şi că acest capital investit în economie se va răsfrânge asupra întregii dezvoltări a ţării.

Ponta a arătat, pe de altă parte, că o preocupare deosebită a Guvernului, dar şi a mediului de afaceri, trebuie să fie îndreptată spre cauzele pentru care investiţiile publice, deşi au acoperire bugetară, se fac atât de greu.

"E vorba de proceduri lungi, despre o boală românească a contestării: nu există niciun fel de procedură care să nu fie contestată. E vorba despre fuga de repsonsabilitate a celor care trebuie să ducă aceste proceduri la bun sfârşit şi cred că aici cu o colaboare strânsă cu mediul de afaceri, cu Guvernele partenere, pentru a învăţa din experieţa acestora, ne va ajuta să folosim mai bine banii pe care îi avem pentru investiţii şi pe care nu îi cheltuim din motive procedural birocratice", a spus Ponta.

Etichete: investitii, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE