Ponta şi ministrul Mediului, amendaţi pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreştiPremierul Victor Ponta şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, au fost amendaţi cu 20% din salariul minim brut pe economie pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti. Decizia definitivă a fost anunţată miercuri de Curtea de Apel Constanţa, care a admis acţiunea în instanţă a companiei Rompetrol Rafinare.

Ponta si ministrul Mediului, amendati pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti
Ponta şi ministrul Mediului, amendaţi pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti
Foto: ziuanews.ro

„Aplică pârâţilor Victor Viorel Ponta şi Gavrilescu Graţiela o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi întârziere de la data comunicării prezentei şi până la data executării (pentru fiecare). Obligă pârâţii Victor Viorel Ponta şi Gavrilescu Graţiela către reclamant la plata penalităţii de 100 lei/zi întârziere pentru fiecare de la data comunicării prezentei şi până la data executării. Respinge acţiunea faţă de pârâţii Guvernul României şi Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor", se arată în soluţia, pe scurt, a Curţii de Apel Constanţa, potrivit evz.ro.

Decizia instanţei superioare constănţene vine în urma acţiunii înaintată, anul trecut, de Rompetrol, cerând sancţionarea Ministerului Mediului, a Secretariatului General al Guvernului, a fostului ministru Attila Korodi, a premierului Victor Viorel Ponta şi a actualului ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, în calitate de pârâţi, "pentru neexecutarea hotărârii judecătoreşti". Se făcea astfel referire la o altă acţiune în instanţă, câştigată definitiv, în 2012 , de către Rompetrol Rafinare şi ignorată de "pârâţi". De aceea, premierul Victor Ponta a fost, acum, amendat.

Rompetrol solicitase şi obţinuse, în urmă cu trei ani, modificarea HG 60/2008, Planul Naţional de alocare privind certificatele de emisii de gaze cu efect de seră pentru perioadele 2007 şi 2008-2012. În baza actului normativ, companiei Rompetrol Rafinare îi reveneau 3,4 milioane certificate. Hotărârea de Guvern a fost atacată în contencios administrativ, Rompetrol cerând, în baza investiţiilor majore realizat de companie, dublarea numărului de certificate de emisii gaze cu efect de seră, alocate de guvern. În 2012, i

Etichete: amendă, Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h